Keresés a blogban

Kerti sütögetés – tárcsás aprópecsenye

A hétvégén, kihasználva azt az egy napos időt, kerti sütögetésre vetemedtem. Elővettem a gázüzemű, mobil tárcsás sütőmet, hogy elkészítsem a családi, vasárnapi ebédet, amit a teraszon üldögélve elfogyaszthatunk.
Mivel keveselltem a húst, úgy gondoltam improvizálok, felszaporítom egy kicsit, és valami krumplis egytálételt rittyentek össze. Afféle Brassói aprópecsenye lett, vagy annak kerti parafrázisa…


Hozzávalók:

· 8-10 db. csirke felsőcomb (kicsontozva, lebőrözve)
· 1,2 kg. burgonya
· 3 fej hagyma
· 1-1 db. kápia paprika és zöldpaprika
· 1 fej fokhagyma
· só, bors, sültcsirke-fűszerkeverék, erőspaprika-krém
· étolaj


Előkészületek:

A húst kockákra vágom, megszórom a fűszerkeverékkel, meglocsolom egy kevés olajjal. És egy-két órára félreteszem, hogy a fűszerek átjárják.
A hagymát, a fokhagyma felét, és a paprikákat vékony csíkokra vágom.
A burgonyát meghámozom, apró, másfél centis kockákra vágom.


Elkészítés:

1. Először is a nagy wokomban, megsütöm a krumpli kockákat, bőséges, forró, 150 fokos olajban, majd sózom, és egy papírtörlővel bélelt tálban félreteszem.
2. A tárcsát felforrósítom, olajat öntök rá, és rádobom a felkockázott húsokat. Állandó kevergetés mellet, addig pirítom, míg színt nem kap mindenhol.
3. Hozzáadom a hagymát, fokhagymaszeleteket, és a paprikát. Sózom, borsozom, és tovább pirítom, miközben folyton kevergetem,
4. Aláöntök egy kevés vizet vagy alaplét, fél evőkanálnyi Erős Pistát keverek hozzá (elhagyható), és tovább sütöm, míg az egész a „zsírjára sül”, és a hús teljesen elkészül.
5. Fokhagyma-nyomóval rányomom a maradék fokhagymát, hozzákeverem a sült krumplit, és addig sütöm, míg átmelegedik.
6. Ha kell, még sózom, borsozom, azután rögtön tálalom.















Tálalás, tippek:

A tárcsás aprópecsenyét frissen sült bagettel vagy fehérkenyérrel, salátával és/vagy csemege uborkával tálalom azon melegében, ahogy készen van.
Ezt az ételt csak is frissen elkészítve fogyasszuk!
Testes fehérbort kíván ez az étel, mondjuk egy olaszrizlinget… de Én most egy doboz sört nyitottam hozzá:)

Elkészítési idő: 50 perc
Költségek: kb. 400 Ft./adag
Sör: 256 Ft. (Heineken)

6 megjegyzés:

  1. Jó ott a sör is, bizony! :-DD

    Nekünk is van hasonló berendezésünk, téglalap alakú. Tavasztól őszig fontos szereplője életünknek :-))

    VálaszTörlés
  2. az enyém egy boronatárcsa. nálam is állandó üzemmódban van ilyenkor:)) most a hétvégén, pl. hamburgersütés lesz...:)

    VálaszTörlés
  3. Cavolo! Ezt a sütőt meg kell, hogy mutassam Embernek!
    Nagyon tetszik!
    Ügyes vagy Toma!

    VálaszTörlés
  4. Gabah
    köszi:) inkább megtervezni/kigondolni volt nehéz, mint elkészíteni:)

    VálaszTörlés
  5. Tudom ééééén! ;-) Ember is mindig így van vele.
    Azért ha kedvet kapna az elkészítéséhez (monnyuk jövőre, mert az idén teraszt kerítünk körbe) a lelkére kötöm, hogy el ne felejtse belevésni a R(karikàban) Toma feliratot! ;-)

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!