2. Egy éles késsel, végigvágom a húst, bevágva csontig, végig vágva a csont felszínén.
3. Széjjelhúzom a húst, és a csont mindkét oldalán, óvatosan végigvágom, míg a csont ki nem emelkedik a húsból.
4. Ezután, a térdizülethez közel, a felsőcomb-csont alatt beszúrom a kés hegyét, a csont és a hús közé, és kifelé húzva, végigvágom.
5. Megismétlem az alsócomb-csontnál is.
6. megemelem a csontot, és elválasztom a térdizületnél is.
7. kiterítem a kicsontozott húst, és ahol vastagabb, ott ferde vágásokkal szétnyitom, hogy egy nagyjából mindenhol egyforma vastagságú szeletet kapjak.
8. folpackkal letakarom, és egy húsklopfolóval enyhén megütögetem.

Az így kapott szeleteket serpenyőben natúran, vagy panírozva kisüthetjük. De lehet grillezni, vagy töltelékkel megkenve, feltekerve kisütni.
A maradék csontokból, főzzünk alaplevet.
Isten vagy, köszi.
VálaszTörlés