Keresés a blogban

Rukkola pesto – pesto di rucola

Ez a pesto remek lehetőség, a maradék rukkola hasznosítására. Én is sokszor dobtam már ki fonnyadt rukkola leveleket, mert a megvett mennyiségnek csak a felét használtam el, és a többiről megfeledkeztem.
Ilyenkor jó megoldás a peszto, mert így átmenthetjük egy rendkívűl finom szószba a rukkola markáns ízeit.

Hozzávalók:

· 1 doboz rukkola (100g)
· 5 dkg parmezán, vagy grana padano frissen reszelve
. 10 dkg. fenyőmag (dióval vagy pisztáciával is készíthetjük)
· 1-2 gerezd fokhagyma
· egy kanál citromlé
· 1 szardella filé
· frissen őrölt bors
· kb. fél deci extra szűz olívaolaj






















Elkészítés:

A hozzávalókat egy robotgépbe pakolom, először a fokhagymát, egy csipet durva tengeri sóval, és felaprítom. Azután a rukkola leveleket (előtte késsel kissé felaprítom, hogy könnyebben vigye a gép), és a többi cuccot, az olajjal együtt és az egészet pépesre darálom. Ha kell, még adok hozzá olajat, hogy megkapjuk a lágy krémes állagot.
Elkészthetjük mozsárban, vagy botmixerrel is.
Ha nem használjuk fel azonnal, egy jól záródó üvegben, kis olajjal a tetején eltéve, a hűtőszekrényben, akár egy hétig is eláll...

Ezt a szószt használhatjuk tésztára, halakra, vagy sült hús mellé egyaránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!