Keresés a blogban

Egész csirkecomb kicsontozása

1. Megfogom a csirkecombot, és egy stabilan fekvő vágódeszkára fektetem, a bőrös oldalával lefelé.
2. Egy éles késsel, végigvágom a húst, bevágva csontig, végig vágva a csont felszínén.
3. Széjjelhúzom a húst, és a csont mindkét oldalán, óvatosan végigvágom, míg a csont ki nem emelkedik a húsból.
4. Ezután, a térdizülethez közel, a felsőcomb-csont alatt beszúrom a kés hegyét, a csont és a hús közé, és kifelé húzva, végigvágom.
5. Megismétlem az alsócomb-csontnál is.
6. megemelem a csontot, és elválasztom a térdizületnél is.
7. kiterítem a kicsontozott húst, és ahol vastagabb, ott ferde vágásokkal szétnyitom, hogy egy nagyjából mindenhol egyforma vastagságú szeletet kapjak.
8. folpackkal letakarom, és egy húsklopfolóval enyhén megütögetem.

Az így kapott szeleteket serpenyőben natúran, vagy panírozva kisüthetjük. De lehet grillezni, vagy töltelékkel megkenve, feltekerve kisütni.
A maradék csontokból, főzzünk alaplevet.

1 megjegyzés:

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!