Keresés a blogban

Zöldspárgás-sajtos omlett



Az előző nap elkészített szalonnába göngyölt spárgához nem használtam el minden spárgát, a maradékából, másnap reggel remek reggelit készítettem.
Az omlett „best ever” kedvenc, és szinte mindent befogad magába amit a hűtőben találok. Most a spárga mellett egy darab svájci Gruyère sajtot is találtam. Mindössze már csak pár jóféle tanyasi tojások és vaj (esetemben ghí) kell és már semmi sem ment meg minket egy pompás omlettől.

Hozzávalók/fő:

. 8-10 szál vékony zöldspárga
. 3 tanyasi vagy biotojás
. 4-5 dkg. Gruyère sajt
. ghí vagy vaj
. só-bors

1. A spárgákat megmosom, majd a fás részét letöröm és kidobom. A tetején lévő hajtásokat (sípokat) levágom és félreteszem, a többit két-három centis darabokra vágom.
2. Egy teflon serpenyőben kanálnyi ghít (vagy vajat) melegítek, majd a tojásokra öntöm és habosra felverem.
3. A serpenyőben visszamaradt zsiradékot felforrósítom és ebben megpirítom a feldarabolt spárgát, pár pillanatig, közben sózom borsozom.
4. Lejjebb veszem a hőfokot, ráöntöm a felvert tojást és pár gyors mozdulattal összekeverem.
5. Ezután már nem keverem, hagyom, hogy a tojás kezdjen szilárdulni. És amikor félig átsült, az alja már kezd sülni, de a teteje még lágy, folyós, megszórom a reszelt sajttal és a spárga hajtásaival a tőlem távol eső felét.
6. Sózom, borsozom és a serpenyőt megdöntve, a nyelére ütve egyet, ráfordítom az omlett másik felét (egy széles spatulával alányúlva is ráfordíthatjuk).
7. Azonnal tálalom.

Tálaláskor a tetejét is megszórom reszelt sajttal. Kínálhatunk mellé pirítóst vagy bagettet is, de magában fogyasztva vagy salátával is nagyszerű.

Elkészítési idő: 20 perc
Költségek: kb. 650Ft./adag

2 megjegyzés:

  1. Köszi, nem csak a receptet, hanem a "programajánlót" is!
    :)

    Gödörbe kerültünk!
    :)

    VálaszTörlés
  2. Langyosan, és hidegen is jó, persze frissiben az igazi!

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!