Keresés a blogban

A hétvégi kerti grillparti


Pár barátommal összejöttünk egy kis kerti sütögetésre vasárnap délután/este. Naná, hogy az év egyik legmelegebb napjára esett, így ki kellet találnom valamit, hogy ne kelljen a 35 fokban órákig az izzó faszén mellett molyolnom.

A menü BBQ oldalas, egyben sült csirke és marha steak volt.

. Az oldalast már előző nap bepácoltam a barbecue-szószban majd másfél óráig elősütöttem/pároltam 160-180 fokos sütőben tepsiben, alufólia alatt. Másnap csak fél óra kellet neki a grillrácson, miközben a maradék szósszal kenegettem...
. A csirkét, aznap délelőtt előkészítettem (hasonlóképpen, mint a Cajun-csirkét). A gerincét kivágva szétnyitottam mint egy könyvet, kissé meglapítottam, majd befűszereztem a sültcsirke-fűszerkeverékemmel, bedörzsöltem olívaolajjal, megsóztam, és alufóliával letakart tepsiben elősütöttem 160 fokon 70 percig. Majd a grillrácson ez is fél órát tartózkodott, gyakran megfordítgatva, miközben olajjal kenegettem...
. A steak nem igényelt semmi előkészületet. Szoba-hőmérsékletűre felengedett érlelt marha rostélyosnak, megborsoztam mindkét oldalát, majd a grillezés vége felé két-három percre feldobtam a rácsra. Így kaptam egy finom szaftos, félig átsütött steaket...
Készítettem még egy tál majonézes krumplisalátát és paradicsomsalátát, meg volt még alma-cukkini chutney is a húsokhoz, és sütöttem még vagy két tucat hamburgerzsemlét is.

















Jól bekajáltunk, beszélgettünk, jóféle söröket ittunk közben. Kellemes este volt...

1 megjegyzés:

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!