A múltkori, remekül sikerült túrós/ricottás tiramisù után, vérszemet kaptam, és újabb változatokon törtem a fejem. Azután a boltban, a sorok között mászkálva, a polcról éppen leemeltem egy doboz amaretti biscottit, amikor is, az jutott az eszembe, hogy miért ne helyettesíthetném ezzel a piskótát a tiramisùban…
Hozzávalók:
· 250 g. mascarpone
· 5-6 ek. cukor
· 3 tojás
· 1 ek. vanília kivonat
· 1 csomag/doboz amaretti biscotti (olasz mandulás keksz 250 g.)
· Amaretto likőr (olasz mandula likőr)
Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztom két keverőtálba, fehérjére, és sárgájára.
2. A sárgáját a cukorral, és a vanília kivonattal habosra, fehéredésig keverem, majd hozzákeverem a mascarponét.
3. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, és lazán beleforgatom a mascarponés krémbe, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
4. Poharak, vagy desszertes tálak aljába, egy rétegben amaretti kekszet teszek, meglocsolom egy kevés (½-1 ek.) mandula likőrrel, és kb. kétujjnyi vastag rétegben, krémet kanalazok rá.
5. Erre egy újabb réteg keksz jön, likőr, azután megint a krém, majd végül a tetejére apróra morzsolt kekszet szórok.
6. Egy éjszakára, de minimum hat órára hűtőbe teszem, hogy a krém összeálljon, a keksz beszívja a krémet, és megpuhuljon.
Még pár szó…
Egy-két napnál tovább ne tartogassuk a tiramisút, még hűtőben sem, mert nyers tojás van a krémben. Ezt főleg nyáron szívleljük meg.
Ha kisgyerekek is ennének ebből a desszertből, likőr helyett, használhatunk pár csepp keserűmandula-aromával ízesített tejet vagy vizet.
Ez egy igazán jól sikerült változata a hagyományos tiramisùnak. A pompás mandula likőr aromája, és a ropogós mandulás keksz, remekül illik a sűrű, dús mascarpone krémhez. Érdemes kipróbálni!
Elkészítési idő: 30 perc + a pihentetés
Költségek: 280 Ft./adag
Hozzávalók:
· 250 g. mascarpone
· 5-6 ek. cukor
· 3 tojás
· 1 ek. vanília kivonat
· 1 csomag/doboz amaretti biscotti (olasz mandulás keksz 250 g.)
· Amaretto likőr (olasz mandula likőr)
Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztom két keverőtálba, fehérjére, és sárgájára.
2. A sárgáját a cukorral, és a vanília kivonattal habosra, fehéredésig keverem, majd hozzákeverem a mascarponét.
3. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, és lazán beleforgatom a mascarponés krémbe, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
4. Poharak, vagy desszertes tálak aljába, egy rétegben amaretti kekszet teszek, meglocsolom egy kevés (½-1 ek.) mandula likőrrel, és kb. kétujjnyi vastag rétegben, krémet kanalazok rá.
5. Erre egy újabb réteg keksz jön, likőr, azután megint a krém, majd végül a tetejére apróra morzsolt kekszet szórok.
6. Egy éjszakára, de minimum hat órára hűtőbe teszem, hogy a krém összeálljon, a keksz beszívja a krémet, és megpuhuljon.
Még pár szó…
Egy-két napnál tovább ne tartogassuk a tiramisút, még hűtőben sem, mert nyers tojás van a krémben. Ezt főleg nyáron szívleljük meg.
Ha kisgyerekek is ennének ebből a desszertből, likőr helyett, használhatunk pár csepp keserűmandula-aromával ízesített tejet vagy vizet.
Ez egy igazán jól sikerült változata a hagyományos tiramisùnak. A pompás mandula likőr aromája, és a ropogós mandulás keksz, remekül illik a sűrű, dús mascarpone krémhez. Érdemes kipróbálni!
Elkészítési idő: 30 perc + a pihentetés
Költségek: 280 Ft./adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése