Keresés a blogban

Bűnös örömök - Forró csoki


Ami ennél jobb dolog, az illegális, vagy erkölcstelen! A forró csoki, maga a „folyékony antidepresszáns”. Szükségem is volt rá az utóbbi időben, mert már nagyon elegem van a télből, várom a tavaszt, és csak nem akar jönni. Helyette hideg és hóesés jött csak.
Emellett elvonási tüneteim is voltak, mert az internetem is megszűnt, és a laptopom is szervizben volt, több mint egy hétig… Ezért is nem jelent meg az utóbbi időben posztom.
Így hát, az utóbbi napokban, szinte minden este készítettem magamnak egy „jónagycsésze” forró csokit, amit a jó meleg kandalló előtt üldögélve kortyolgattam, miközben a kedvenc sorozataimat néztem…


Hozzávalók (2 csészéhez):

· 4 dl tej (min. 2,8%-os de ha lehet 3,6%-os)
· 1 dl tejszín
· 60 g. étcsokoládé (jó minőségű, min. 70%-os)
· 1 fahéjrúd
· 1 tk vanília-kivonat
· 2-3 ek. barnacukor


Elkészítés:

1. A tejet és a tejszínt, egy forraló edénybe öntöm.
2. Beledobom a fahéjat, a cukrot beleszórom, hozzáöntöm a vanília-kivonatot és közepesnél alacsonyabb fokozaton, lassan forralni kezdem.
3. Közben beletördelem a csokoládékat is, és folyamatos keverés mellet, addig melegítem, míg a csoki el nem olvad, és éppen nem forr még fel. (fel is lehet forralni, de én jobban szeretem így)
4. Kiszedem a fahéjat, és egy bot-turmixszal alaposan átdolgozom, hogy a forró csoki sima, levegős, és habos legyen.


Tippek, tálalás:

A forró csokit egy nagy bögrébe, vagy pohárba öntöm, és ha tetézni akarom a „bűnömet”, a tetejét felvert tejszínnel, vagy tejhabbal ízesítem.
Nagyon fontos, hogy jó minőségű csokoládét használjunk hozzá, ami legalább 70%-os kakaó tartalmú legyen. Ajánlom a J.D.Gross Ecuador, vagy Trinidad csokoládét, ami nagyon jó minőségű, és árban is megfizethető.
A forró csokoládét lehet reggelihez is készíteni, valamilyen édes croissant mellé…

Elkészítési idő: 15 perc
Költségek: összesen kb. 500 Ft.

5 megjegyzés:

  1. Névtelen13:46

    Toma, hiába, te aztán tudsz élni. S milyen jó, hogy élni tanítani is! :D

    VálaszTörlés
  2. Kedves Toma,

    Rendkívl szimpatikus blogod olvasása közben ennél a pontnál nem bírtam tovább, és megcsináltam ezt az italt, pontosan úgy ahogy leírtad. Nos, mennyei volt. Nem is lehet se elvenni belőle, se hozzátenni: pontosan olyan lett, amilyennek lennie kell, amilyet vártam :) Köszönöm Neked, recept elmentve, és biztos vagyok benne, hogy még sokszor meg fog minket örvendeztetni.
    Van egy recept, egy csokitorta, amit Joe barátomtól kaptam...és a krémjének hasonló az ízvilága, mint ennek az italnak. Nem tudom, ismered-e, de ha esetleg érdekel,

    http://macisajt.blogspot.com/2008/01/joebcsi-d-isteni-csokitortja.html

    ezen a címen meg tudod nézni.

    További nagyszerű alkotómunkát és sikereket,
    Buddy

    VálaszTörlés
  3. örülök, hogy jól sikerült, és hogy pontosan követted a receptet:))
    csak vigyázz, mert a végén még nem tudsz lejönni róla. nagyon addiktív!!:))
    köszi a torta receptet, majd megnézem, úgy is keresek valami hasonlót...

    VálaszTörlés
  4. Hűű ez tényleg nagyon finom lett!!Köszönöm a receptet!! Viszont nekem nagy függőségem tárgya az epres forrócsoki, de azt mindig Gödöllőn egy bevált helyen iszom (http://caffe.tuztoronyhaz.hu) és ott isteni finom, de nincs rá receptem...Ha esetleg van arra is tipped, szívesen venném!:)

    VálaszTörlés
  5. Ez felér egy desszerttel! :-)

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!