Keresés a blogban

Fűszervajjal töltött csirkecomb



















Ez az étel, tulajdonképpen a Kijevi-csirkemell egyfajta parafrázisa. Annyiban különbözik attól, hogy nem melle húsa, hanem kicsontozott egész csirke combot töltöttem meg a fűszervajjal. És persze nem a hagyományos fokhagymás vajjal, hanem egy régebben elkészített gombás szendvicshez használt fűszervaj maradékával töltöttem meg. Természetesen a „hagyományos” fokhagymás-petrezselymes fűszervajat is készíthetünk ehhez az ételhez.

Panírozáshoz érdemes saját készítésű morzsát használni, mert az összehasonlíthatatlanul jobb a boltban kapható borzalmas, dohos ízű „zsemlemorzsánál”.
Hogy egy kicsit megbolondítsam a panírt, a morzsához egy kevés reszelt parmezánt kevertem.

Hozzávalók:

· 4 db nagyobb egész csirkecomb
· 3 db tojás
· liszt
· morzsa
· vaj, étolaj
· só, bors

A fűszervajhoz:
· 10 dkg vaj
· 3-4 db, napon szárított paradicsom (vagy 1 ek. olasz paradicsompüré)
· 1 csokor petrezselyem
· félmaréknyi friss kakukkfű
· 2-3 gerezd fokhagyma
· 1-2 szardellafilé
· 1 ek. frissen reszelt parmezán
· fél ek. dijoni mustár
· fél tk. Cayenne-bors vagy őrölt chili
· őrölt bors, só

Előkészületek:

Először is elkészítem a fűszervajat. Ezután egy folpackba csomagolva, hengeralakúra formázva, a fagyasztóba teszem.
Ezután, kicsontozom a csirkecombokat, az itt leírtak szerint.

Elkészítés:















A húst, egy fóliával letakarom, és egyenletesen vékonyra kiklopfolom. Megsózom, borsozom. A mélyhűtőböl elővett vajat, karikákra vágom, és a hús felét beborítom vele, majd a másik felét ráhajtom. Egy hústűvel, vagy fogpiszkálóval összetűzöm.
A vajjal töltött húsokat lisztbe forgatom, majd a két egész tojást és egy tojás sárgáját felverem, és abban is megmártom, azután a parmezános morzsába hempergetem, majd újra a tojásba, és megint a morzsába (dupla panír). Egy mély serpenyőben hevített vaj és olaj keverékébe teszem, és megsütöm. Közepes lángon sütöm, gyakran forgatva, hogy ne égjen meg a panír, mielőtt átsülne a hús. Ha több idő telne el a panírozás és a sütés között, akkor addig a mélyhűtőbe teszem a húst, és csak a sütés előtt veszem ki. Erre azért van szükség, mert így a fagyott vaj addigra olvad fel, mikorra a hús éppen átsül.
Petrezselymes krumplipürével tálalom.

Tálalás, tippek:

Mint ahogy írtam, tetszés szerint már fűszervajjal is meg lehet tölteni a húst. A legegyszerűbb a 10dkg vaj, egy csokor apróra vágott petrezselyem, és 2-4 gerezd préselt fokhagyma és só keveréke. De lehet pestoval elkevert vajjal is készíteni. Csak a fantázia szabhat határt.
A finom szaftos hús, a ropogós panír, és húsból kicsorduló fűszeres-ízes vaj, olyan íz-élmény, aminek nem lehet ellenállni.
Egy pohár csopaki vagy badacsonyi Szürkebarát, méltó kísérője lehet ennek a pompás ételnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!