Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 csokor petrezselyem
1/2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
Főzőtejszín
Só, bors
Előkészületek:
A krumplit megmosom. A petrezselymet megmosom, leszárítom. A fokhagymát megpucolom.
Elkészítés:
A burgonyát, héjában, bő sós vízben felteszem főni. Eközben a petrezselymet apróra vágom, beleteszem a mozsárba, durva tengeri sót szórok rá, hozzáteszek egy fél fokhagymagerezdet, és pépesre töröm az egészet.A megfőtt burgonyát (ha a kés hegye könnyen beleszalad megfőtt), leszűröm, megpucolom, feldarabolom, és egy villával, vagy krumplinyomóval összetöröm. Közben vajat adagolok hozzá, és a tejszínnel beállítom a sűrűségét, fakanállal habosra keverem. Hozzáadom a mozsárban pürésített fokhagymás-sós petrezselymet, és alaposan elkeverem.
Ez a krumplipüré, remek körete lehet, roston sült halaknak, sült csirkének, vagy marharagunak.
Keresés a blogban
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
rólam/about me
Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.
I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.
szerzői jogokról
A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése