Ez
egy igazán kellemes és könnyű fogás, vacsorára ideális, mert
gyorsan és könnyen elkészíthető, de akár egy fogyókúrába is
könnyen beilleszthető a recept. Ha úgy adódik, egy egyszemélyes
vacsorát is könnyen összeállíthatunk így magunknak, ráadásul
praktikusan nem sok mosogatni való marad utána. Én gyakran
alkalmazom ezt a fajta elkészítési módot a fentiek miatt, és
mert jól hasznosíthatóak így a hűtőben árválkodó maradék
zöldségdarabok is...
Hozzávalók
(2 adaghoz):
.
2 vékony szelet borjúkaraj vagy comb (15-20 dkg.)
.
1 db. nagyobb somogyi kifliburgonya
.
1 db. kápia paprika
.
1 db. hegyes zöldpaprika
.
1 közepes sárgarépa
.
15 dkg. cukkini
.
1 szál újhagyma
.
2 ág friss rozmaring
.
egy brokkoli-szár
.
olívaolaj
.
száraz sherry v. fehérbor
.
só, bors
.
két maréknyi rukkola
.
vinaigrette
öntet
Elkészítése:
1.
Kezdésnek egy-egy nagyobb darabot tépek a sütőpapírból és az
asztalra terítem.
2.
A megmosott letörölgetett burgonyát vékonyan felkarikázom,
kettéosztom, és a sütőpapírok képzeletbeli felezővonalától
felém eső részére, középen, kéttenyérnyi részen elrendezem,
majd sózom borsozom és pár csepp olívaolajjal is meglocsolom a
halmokat.
3.
A krumplik tetejére helyezem a felcsíkozott paprikákat, a kis
hasábokra vágott sárgarépát, cukkinit és brokkoliszárat, ezt
is megsózom, borsozom és meglocsolom kevés olívaolajjal, majd egy
rozmaringágakat teszek a halmokra.
4.
Ezekre teszem rá a vékonyra szeletelt kicsit kiklopfolt
borjúkarajt, szintén só és bors megy rá, majd a tetejükre
egy-két újhagymát teszek.
5.
A végén még egy-két kanálnyi száraz sherryt locsolok alájuk.
6.
A sütőpapírt ráhajtom a halomra, a széleit többszörösen
felhajtogatom körbe, hogy mindenhol zárt legyen, sőt ha kell, még
tűzőgéppel is rásegítek a sarkoknál, hogy egyben maradjon a
boríték, majd óvatosan egy sütőlapra csúsztatom a tasakokat.
7.
A sütőt közben előmelegítettem 200 fokra (hőlégkeverés),
ebbe tolom be a sütőlapot a borítékokkal, és 30 percig
sütöm/párolom.
Tálaláskor
a borítékot kibontom, egy szedőlapáttal áthelyezem a halmot egy
tányérra, majd a tasakban maradt szafttal meglocsolom a húst. Egy
maréknyi rukkolát bekeverek egy kanálnyi vinaigrette
öntettel és a tányérra halmozom a hús mellé.
Tipp!
Borjúhús helyett használhatunk csirkemell, comb vagy sertéskaraj
szelteket is.
A
zöldségeket kedvünk szerint variálhatjuk, de figyeljünk oda,
hogy egyszerre készüljenek el, mindegyiket a megfelelő méretre
kell vágni.
Rozmaring
mellett/helyett tehetünk bele kakukkfüvet vagy zsályát is,
ízlésünk szerint.
A
puhára párolódott szaftos hússzelet és a sherry és olaj gőzében
átpuhult zamatos zöldségek igazi ízkavalkádja ez az étel,
érdemes kipróbálni.
Egy
pohár souvignon blanc-t érdemes kortyolgatni mellé, vagy más
könnyű száraz fehérbort.
Elkészítési
idő: 50 perc
Költségek:
550 Ft./adag
Energiatartalom:
490 Kcal./adag
Szia Toma!
VálaszTörlésNem tom láttad-e a málnáról írt üzenetemet, ezért megismétlem. Dr. Antal Dezsőt beírod a Googleba, akkor Dr.Mineral fejléccel jelentkezik web áruháza, kattints a fogyókúra szóra bal oldali felsorolásban és ott a málnaketon ami a fogyóhoz jó. Más, szintén Google: Neera kúra. Ez a kettő azt gondolom elég lenne a fogyó indításához.Susztertangó
köszi, majd megnézem...:)
Törlés