Keresés a blogban

Zöldséges csirkeragu paradicsomszószban


Egy ilyen életmódváltás nem megy olyan könnyen, egyelőre még nem sikerült teljesen átállítani a gondolkodásomat az egészségesebb ételek készítésére. Ezért fordul elő rendszeresen, hogy hirtelen kell improvizálnom, mert nem készültem fel mit főzzek aznap. Ez az étel is így született, egyszerűen lövésem sem volt mit főzzek hirtelen, így találomra szedegettem össze a hozzávalókat és készítettem el ezt az ételt.
Ígérem (magamnak is!), hamarosan nekiülök és egy részletes főzési tervet készítek több hétre előre és így talán majd sikerül kiszakadnom a csirkemell-zöldségek-ragu bermuda-háromszögéből...




Hozzávalók (2 személyre):

. 20 dkg. csirkemellfilé
. 25 dkg brokkoli szár
. 1 fej hagyma (12 dkg.)
. 2 gerezd fokhagyma
. 1 csilipaprika
. 2 gerezd fokhagyma
. 15 dkg cukkini
. 5 g. frissen reszelt parmezán
. só, bors, oregáno
. olívaolaj

Elkészítés:

1. Először is a megpucolt felaprított brokkoli szárakat egy wokba teszem párolóbetétre, vizet öntök alá és lefedve 10 percig párolom.
2. A wokot szárazra törlöm, majd olívaolajat forrósítok benne, és üvegesre pirítom a felszeletelt hagymát, közben megszórom egy csapatnyi oregánoval.
3. A hagymához adom a csirkemell csíkokat és addig sütöm míg kifehéredik mindenhol, közben sózom és borsozom.
4. Belereszelem a fokhagymát, megszórom az apróra vágott csilivel és így pirítom még egy-két percig.
5. Beleteszem a brokkoli szárakat, a fél karikákra vágott cukkinit és sűrű kevergetés mellett párolom míg a cukkini puhulni nem kezd.
6. Hozzáadom a paradicsomszószt, elkeverem, ha kell még sózom és borsozom és 2-3 percig párolom míg az összes zöldség és a hús is teljesen átfő megpuhul.
7. A végén lekapcsolom alatta a tűzhelyet, sűrítésként belekeverek egy maréknyi frissen reszelt parmezánt.


Tálaláskor egy adagot szedek a tányérra, a tetejét megszórom reszelt parmezánnal.
Tipp! A kész étel 2-3 napig eltartható a hűtőben jól lefedve.
A fenti mennyiség négy személyre is elég lehet, ha főtt tésztával tálaljuk.
Finom puha hús, finom ropogós zöldségekkel ízletes paradicsomszószban. Erről szól ez a fogás.
Száraz üde vörösbor vagy rozé passzol ehhez az ételhez.

Elkészítési idő: 30 perc
Költségek: kb. 450 Ft./adag
Energiatartalom: 405 Kcal./adag

9 megjegyzés:

  1. Nemrég találtam a blogodra. Tetszenek ezek az egyszerű kaják! Én is szoktam hasonló husit készíteni, mert nagyon hamar készen van, csak nem paradicsomszószt teszek rá, hanem ömlesztet krémsajtot, esetleg egy kis tejszínt.

    VálaszTörlés
  2. Toma,

    Saját kőkemény tapasztalatból mondod, hogy az egész életmódváltás lényege a logisztika. Hétvégente megterveztem egy hétre előre, hogy mit fogok enni. Reggeli, ebéd, vacsora, tízórai, uzsonna.

    Nem egyszerű, de kis belátással és logisztikával megoldható a dolog. Ha gondolod elküldöm neked az étkezési naplókat.

    H.

    VálaszTörlés
  3. Névtelen21:23

    Ha szabad egy szót szólnom, az életmódváltáshoz: Ha jól értem súlycsökkentés a cél. A diéta egy dolog, a másik a mozgás. Horasz említette az étkezési naplót. Érdemes mozgás/edzés naplót is vezetni. Mindenképpen a súlyzós edzést ajánlom,( bár senki nem kérdezett) sztem fogyáshoz egyszerűen nincs jobb. Komoly élettani alapja van, oxigén adósság meg minden. Egyébként meg nagyon szeretem. Amiket mostanában közölsz(a receptek, azonkívül, hogy felsőbbrendű gasztronómiai/művészeti érzéket közvetítenek), megállják a helyüket diétaként. Kár messze szakadni, de kiváncsian várom az újabbakat. Üdv : medvedr

    VálaszTörlés
  4. horasz, írok mailt!:)

    medvedoki
    igen, a sikeres fogyás 2/3-ban az étrenden és 1/3-ban a mozgástól függvénye. ezt egy dietetikus ismerősöm mondta és hiszek neki:) tervben van a heti négyszeri rendszeres edzés:)
    ételekben nem ismerek tréfát! életmód ide vagy oda, azért szeretném tartani az eddigi minőségi szintet:))

    VálaszTörlés
  5. Névtelen22:22

    Biztos, hogy így van.Akkor hajrá. Írd fel azt is - edzésnapló szerűen.
    Reméljük, hogy nem veszed tréfára az ételeket!:)

    VálaszTörlés
  6. Névtelen22:22

    Ja izé medvedr voltam.

    VálaszTörlés
  7. Hát ez marha jó lett!!! Volt itthon egy kis maradék paradicsomszósz, úgyhogy a recepted a lehető legjobbkor jött hozzá. :-)

    VálaszTörlés
  8. Hát még én! :-D

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!