Este azon gondolkodtam mit kéne főznöm másnap, mikor eszembe jutott milyen régen ettem tandoori csirkét, így rögtön elő is vettem csirkemellet és bepácoltam joghurtos szószba, hogy másnapig szépen bepácolódjon hús.
Másnap azonban rájöttem, hogy kicsit elsokalltam a húst és hogy ne kelljen egész nap ugyanazt ennem, ketté osztottam és egy kicsit variáltam rajta. Így lett egyféléből két fogás.
Hozzávalók (1-1 adag):
. 40 dkg. csirkemellfilé
. 2 dl. joghurt
. 1 gerezd fokhagyma
. 2 ek. „tandoori masala” fűszerkeverél
. 1 ek. csípős csilikrém
. ½ csésze panírmorzsa (házi vagy panko)
a salátához:
. fürtös koktélparadicsom
. negyed jégsaláta
. egy brokkoliszár
. 5 dkg. jégcsapretek
. 1 fej lilahagyma
. só, bors, oregáno
. olívaolaj
Elkészítés:
1. Előző este a joghurtot egy keverőtálba öntöm, sózom és borsozom, belereszelek egy fokhagymát, hozzáadom a fűszerkeveréket és a csilikrémet, alaposan elkeverem és belekeverem az ujjnyi vastag csíkokra vágott csirkemelleket. Hűtőben tartom másnapig.
2. A vékonyra szeletelt brokkoliszárakból, a gyufára vágott jégcsapretekből és a felcsíkozott jégsalátából összeállítom a salátát, majd hozzáadom a vékonyan felszelt lilahagymát is.
4. Egy kanál málnacetből, háromszoros mennyiségű olívaolajból és egy csipet sóból és borsból elkészítem a salátaöntetet.
5. Első változat: A húsok felét kiveszem, egyenként egy bambuszpálcára feltűzöm (egy csíkot két-háromszor is áttűzve), és egy forró serpenyőben, kevés olajon, többször megforgatva a nyársakat, megsütöm.
6. Második változat: A húsok másik felét kiveszem a joghurtos pácból, és mindegyiket alaposan megforgatom zsemlemorzsában.
7. Egy sütőtál/tepsi alját kiolajozom, belepakolom a panírozott csirkemell csíkokat, a tetejüket is meglocsolom az olívaolajjal.
8. Egy másik, kisebb sütőtálba beleteszem a fürt koktélparadicsomot, meglocsolom olívaolajjal, megszórom sóval és oregánoval.
9. A sütőt előmelegítem 200 fokra és a húst meg a paradicsomot is beteszem 25 percre.
10. A paradicsomokat kiveszem és félreteszem, a húsokat pedig megfordítom a sütőtálban és visszateszem a sütőbe még öt percre.
Tálaláskor a salátát bekeverem az öntettel és egy halmot helyezek a tányér közepére, a tetejére teszem a sült paradicsom fürtöt, majd a nyársakat vagy a panírozott húsokat mellé helyezem.
Tipp! A salátát tetszés szerinti zöldségekből is elkészíthetjük.
A panírozott csirkemell csíkokat kisüthetjük serpenyőben, egy kevés olajban is, de akkor kicsivel több kalóriát számoljunk.
Tandoori fűszerkeveréket, fűszerboltokban, bioboltokban vagy pl. a Tesco nemzetközi polcainál kaphatunk.
Finom indiai fűszeres joghurtban pácolt hús különleges ízei és a saláta ropogós állaga és friss ízei adják ennek a fogásnak a nagyszerűségét. Érdemes kipróbálni!
Elkészítési idő: 35 perc + a pácolás
Költségek: kb. 750 Ft./adag
Energiatartalom: 450/550 Kcal./adag
Ínycsiklandozó mindkettő
VálaszTörlésKedves Toma,nincs itthon málnaecet, mivel helyettesíthetném?Köszönöm!
VálaszTörlésmálnaecet helyett lehet vörös/fehérborecetet, vagy sherry ecetet is használni:)
VálaszTörlésmegcsináltam hétvégén, fehérborecettel...isteni lett minden!ma is sült paradicsomot csinálok salátával és sült csirkével.:) köszi a receptet!
VálaszTörlésörülök!:)
VálaszTörlés