Keresés a blogban

Szalonnás-szardellás melegszendvics, best ever...


Ez az étel az egyike azon keveseknek, amit akár több napon keresztül is megeszek. Általában nem szeretek két egymást követő nap ugyanazt enni de ez a melegszendvics örök kedvenc, ezért is szánok rá egy posztot.
Akkor készítem legtöbbször, ha semmi kedvem, vagy időm főzni, de gyorsan valami finomat szeretnék. Füstölt- vagy angolszalonna és szardella mindig van otthon és valamilyen sajt és kenyér is akad. Ebből már baj nem lehet!
A füstölt szalonna és a szerdella íze nagyszerűen harmonizálnak, páratlan ízkombinációt adnak. Ettől lesz ez a szendvics ennyire finom.

Hozzávalók:
. Kenyér (vagy bagett)
. Gruyěre sajt
. angolszalonna vagy bacon vagy füstölt kolozsvári
. szardellafilé
. olívaolaj
. csípős zöldpaprika
. Heinz ketchup

1. A bagettet ferdén felszeletelem, meglocsolom olívaolajjal, megrakom reszelt sajttal és jól lenyomkodom, hogy ne hulljon le róla.
2. Ráteszem a vékony lapokra vágott szalonnát (ha vékony angolszalonna szeleteket használok, hosszában megcsavarva fektetem rá) és erre keresztben egy-két szardellafilét teszek.
3. Sütőlapra teszem és betolom a sütő felső polcára. A grillfokozatot felcsavarom maximumra bekapcsolom a sütőt és 8 percig sütöm, míg a szalonna megpirul rajta és a sajt megolvad.
4. Kiveszem a sütőből, egy papírszalvétával borított tálra teszem (különben elázik a kenyér alja a hőtől), egy-egy zöldpaprika karikát teszek a szendvicsek tetejére, majd bőségesen megspriccelem a ketchuppal. Kész!

A megpirult sajt, a pompás sült szalonna és és beleolvadt szardellafilé brutális de kellemes sós íze teljesen betölti az ember ízlelőbimbóit. Erre már csak hab a tortán az édes-savanyú ketchup és a csípős paprika duója. Igazi ízorgia, mindenkinek ajánlom!
Ehhez csakis sört ajánlok. Egy pohár jó hideg pilseni finoman elnyugtatja a felkorbácsolt érzékeket...

11 megjegyzés:

  1. huu de jol hangzik, nyami

    VálaszTörlés
  2. tudsz élni, baszki:))

    VálaszTörlés
  3. Ez ám a jó cucc! Ezt vezess;g be alanyi jogon Viktorék :)

    P;nteken Tomakoszton voltunk, egy pastavacsora keretében bezúztuk a cukkinilecsót, királyság volt :) Köszi!

    VálaszTörlés
  4. lorien
    pont én is a hétvégén bontottam az utolsó előttit:) sajnos a zöldségek már nem voltak olyan roppanósak benne mint az elsőkben, de azért jó volt:)) a paradicsomlekvár hogy jött be?

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom lehet. Szereznem kell szardellát, hogy mindig legyen fixen otthon. Eddig csak az anchoás olivát vadásztam, azért nagyon odavagyok. (A vendicsről lehagyom az olajat, viszont a sajtot felülre fogom rakni, mikor majd kipróbálom.) Nézegettem a szardellás recepteket, valóban úgy van, hogy felmelegített olajban "feloldódik" a kishalfilé?

    VálaszTörlés
  6. ááááá, isteni!
    szardellát imádom, de eszembe nem jutott volna szalonnával párosítani. 10 perc alatt ennél jobbat, szerintem lehetetlen.
    köszönöm!

    VálaszTörlés
  7. bence
    tudom, hogy itt nálunk az a szokás, hogy sajt kerül felűlre, még sajnos sokszor a pizzánál is, de hidd el, jobb megoldás amit én írtam. ha sajtot teszed felülre, a szalonna és az ajóka nem tud megpirulni és teljesen más lesz az ízek összahatása... de ha nem hiszel nekem, legalább az egyiket csináld így és akkor megérzed a különbséget:)

    VálaszTörlés
  8. ma is ez lesz a vacsora. nem tudok vele betelni..

    VálaszTörlés
  9. A paradicsomlekvárral még nem barátkoztam, valami ihlet kéne hozzá :)

    VálaszTörlés
  10. lorien
    kostold meg, aztán kitalálod mihez illene:)) nekem fánkkal és amerikai palacsintával jött be leginkább...

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!