Ez az étel az egyike azon keveseknek, amit akár több napon keresztül is megeszek. Általában nem szeretek két egymást követő nap ugyanazt enni de ez a melegszendvics örök kedvenc, ezért is szánok rá egy posztot.
Akkor készítem legtöbbször, ha semmi kedvem, vagy időm főzni, de gyorsan valami finomat szeretnék. Füstölt- vagy angolszalonna és szardella mindig van otthon és valamilyen sajt és kenyér is akad. Ebből már baj nem lehet!
A füstölt szalonna és a szerdella íze nagyszerűen harmonizálnak, páratlan ízkombinációt adnak. Ettől lesz ez a szendvics ennyire finom.
Hozzávalók:
. Kenyér (vagy bagett)
. Gruyěre sajt
. angolszalonna vagy bacon vagy füstölt kolozsvári
. szardellafilé
. olívaolaj
. csípős zöldpaprika
. Heinz ketchup
1. A bagettet ferdén felszeletelem, meglocsolom olívaolajjal, megrakom reszelt sajttal és jól lenyomkodom, hogy ne hulljon le róla.
2. Ráteszem a vékony lapokra vágott szalonnát (ha vékony angolszalonna szeleteket használok, hosszában megcsavarva fektetem rá) és erre keresztben egy-két szardellafilét teszek.
3. Sütőlapra teszem és betolom a sütő felső polcára. A grillfokozatot felcsavarom maximumra bekapcsolom a sütőt és 8 percig sütöm, míg a szalonna megpirul rajta és a sajt megolvad.
4. Kiveszem a sütőből, egy papírszalvétával borított tálra teszem (különben elázik a kenyér alja a hőtől), egy-egy zöldpaprika karikát teszek a szendvicsek tetejére, majd bőségesen megspriccelem a ketchuppal. Kész!
A megpirult sajt, a pompás sült szalonna és és beleolvadt szardellafilé brutális de kellemes sós íze teljesen betölti az ember ízlelőbimbóit. Erre már csak hab a tortán az édes-savanyú ketchup és a csípős paprika duója. Igazi ízorgia, mindenkinek ajánlom!
Ehhez csakis sört ajánlok. Egy pohár jó hideg pilseni finoman elnyugtatja a felkorbácsolt érzékeket...
huu de jol hangzik, nyami
VálaszTörléstudsz élni, baszki:))
VálaszTörlésEz ám a jó cucc! Ezt vezess;g be alanyi jogon Viktorék :)
VálaszTörlésP;nteken Tomakoszton voltunk, egy pastavacsora keretében bezúztuk a cukkinilecsót, királyság volt :) Köszi!
lorien
VálaszTörléspont én is a hétvégén bontottam az utolsó előttit:) sajnos a zöldségek már nem voltak olyan roppanósak benne mint az elsőkben, de azért jó volt:)) a paradicsomlekvár hogy jött be?
Nagyon finom lehet. Szereznem kell szardellát, hogy mindig legyen fixen otthon. Eddig csak az anchoás olivát vadásztam, azért nagyon odavagyok. (A vendicsről lehagyom az olajat, viszont a sajtot felülre fogom rakni, mikor majd kipróbálom.) Nézegettem a szardellás recepteket, valóban úgy van, hogy felmelegített olajban "feloldódik" a kishalfilé?
VálaszTörlésááááá, isteni!
VálaszTörlésszardellát imádom, de eszembe nem jutott volna szalonnával párosítani. 10 perc alatt ennél jobbat, szerintem lehetetlen.
köszönöm!
bence
VálaszTörléstudom, hogy itt nálunk az a szokás, hogy sajt kerül felűlre, még sajnos sokszor a pizzánál is, de hidd el, jobb megoldás amit én írtam. ha sajtot teszed felülre, a szalonna és az ajóka nem tud megpirulni és teljesen más lesz az ízek összahatása... de ha nem hiszel nekem, legalább az egyiket csináld így és akkor megérzed a különbséget:)
Meggyőztél! :)
VálaszTörlésma is ez lesz a vacsora. nem tudok vele betelni..
VálaszTörlésA paradicsomlekvárral még nem barátkoztam, valami ihlet kéne hozzá :)
VálaszTörléslorien
VálaszTörléskostold meg, aztán kitalálod mihez illene:)) nekem fánkkal és amerikai palacsintával jött be leginkább...