Pár barátommal összejöttünk egy kis kerti sütögetésre vasárnap délután/este. Naná, hogy az év egyik legmelegebb napjára esett, így ki kellet találnom valamit, hogy ne kelljen a 35 fokban órákig az izzó faszén mellett molyolnom.
A menü BBQ oldalas, egyben sült csirke és marha steak volt.
. Az oldalast már előző nap bepácoltam a barbecue-szószban majd másfél óráig elősütöttem/pároltam 160-180 fokos sütőben tepsiben, alufólia alatt. Másnap csak fél óra kellet neki a grillrácson, miközben a maradék szósszal kenegettem...
. A csirkét, aznap délelőtt előkészítettem (hasonlóképpen, mint a Cajun-csirkét). A gerincét kivágva szétnyitottam mint egy könyvet, kissé meglapítottam, majd befűszereztem a sültcsirke-fűszerkeverékemmel, bedörzsöltem olívaolajjal, megsóztam, és alufóliával letakart tepsiben elősütöttem 160 fokon 70 percig. Majd a grillrácson ez is fél órát tartózkodott, gyakran megfordítgatva, miközben olajjal kenegettem...
. A steak nem igényelt semmi előkészületet. Szoba-hőmérsékletűre felengedett érlelt marha rostélyosnak, megborsoztam mindkét oldalát, majd a grillezés vége felé két-három percre feldobtam a rácsra. Így kaptam egy finom szaftos, félig átsütött steaket...
Készítettem még egy tál majonézes krumplisalátát és paradicsomsalátát, meg volt még alma-cukkini chutney is a húsokhoz, és sütöttem még vagy két tucat hamburgerzsemlét is.
Jól bekajáltunk, beszélgettünk, jóféle söröket ittunk közben. Kellemes este volt...
És hol vagy azóta?:)
VálaszTörlésPuszi, N.