Keresés a blogban

Én is kinyitottam a hűtőmet…


Engem is elkapott a Gourmandula által indított lavina. Nagyon tetszettek az erre íródott posztok, kíváncsian és élvezettel „kotorásztam” mások hűtőjében. Így hát, hogy ne maradja adós, én is előkaptam a liszttől, olajtól (és egyéb kajától) maszatos fotómasinámat, és lefényképeztem a hűtőm tartalmát. A "szabályok" szerint anélkül, hogy belenyúltam volna, vagy rendezgettem volna benne bármit.
Kicsit kongott az ürességtől szegénykém, a hétvégi bevásárlás után talán látványosabb lett volna az eredmény…























Kezdjük felülről lefelé: Legfelül sörök és tejek (tej mániás vagyok, naponta min. egy litert megiszok).
Alatta: a különböző sajtok: három parmezán tömb, olasz ricotta, scamorsa, kecsketejes feta olajban, bivalymozzarella, és egy doboz tojás.
A következő szinten: juharszirup, szezámolaj, teryaki-szósz, tökmagolaj, osztriga-szósz, tabasco és worcestershir szósz, megint egy zacskó mozzarella, egy nagy üveg ajvar (horvát zsákmány), olajban eltett szárított paradicsom, egy kanna aloe vera:), és a sóban pácolt citrom, a tajine-hoz.
Alatta: egy tasak serano sonka, articsóka és paradicsom konzerv, tejfölök, kacsa és mangalica zsír, és egy pár chorizo kolbász, paradicsom, egy csomag újhagyma (kicsit fonnyatka).
A dobozokban: egy fej saláta, lekvárok (saját készítésüek, fahéjas alma, málna és eper), egy csokor petrezselyem, és citromok.






















Az ajtóban felül: darált gyömbér-fokhagyma keverék olajban eltéve (wokban sütéshez), dijoni mustár, fokhagymaszeletek olajban, vaj, erőspityu (ciki, de én ezt használom chilikrém helyett:), wasabi és pácolt sushi gyömbér.
Alatta: olajbogyó, egy üveg szardella filé olajban, joghurt, tejszín, pfefferoni savanyúság, torma és kapribogyó.
Legalul: még több tej, maradék Chardonnay és olaszrizling (bozozásból visszamaradt, főzéshez félretéve), ketchup, angol mustár, és egy üveg rózsavíz (pár csepp a limonádéba). Két újabb ciki termék, glóbusz mustár és majonéz. mentségemre szóljon, nem én vettem, egy keri parti hozadéka:)







És a fagyasztó rész: a legfelsőben tartom a sokféle húsokat, kész kajákat. Marhacomb és lábszár, csirkecombok, és máj, tintahal és tőkehal, a jégkrémes dobozokban a télen készült bolognai szósz, meg egy adag burgundi marharagu van, mellette maradék gombás töltelék, hátha jó lesz még valamire.
Alatta: vajas levelestészta, gorgonzola sajt, pár kifli és grissini, egy rakás hús alaplé zacskókban és dobozokban, valamilyen hurka (talán májas), két zacsi reszelt alma (ez hogy került ide??).
Legalul: aprított zöldségek, zellerszár, sárgarápa, hagyma, egy zacskó zöldségkeverék, meg spenót, és egy nagy tasak erdei gomba.

Hát ennyi!

7 megjegyzés:

  1. Névtelen9:15

    "maradék gombás töltelék". A múltkor behoztak a kórházba egy görcsöktől fetrengő, öreg svédet. Kiderült, hogy az előző nap estéjén megette a tavaszi hűtőtakarításnál előkerült gombás töltelék felét. Éjjel rosszul volt, reggel alig tudott felkelni. Reggelizni is alig volt ereje. Délben jobban lett, és megette a gombás töltelék maradékát. Hogy ne menjen kárba. Persze gyomormosás, művese, meg minden..

    Ezért tartok huzamosabb ideig csak zöldséget, fűszert, vajat és konfitáláshoz szükséges zsírt a hűtőmben. Persze sajt is előfordul néha, de az már nem az igazi.

    VálaszTörlés
  2. Kong az ürességtől? Ebbe a hűtőbe még tényleg belefér a hétvégi bevásárlás? ;)

    A maradék gombás töltelékhez: Hűtőben az elkészített gomba eláll 1 napig, csak rendesen jól át kell melegíteni fogyasztás előtt (tehát mikro ált. nem elég rá).

    VálaszTörlés
  3. tényleg annyira izgi másnak a hűtőjében kutakodni! Ritkán szoktam ilyen "üres" hűtő látványától ekkorákat nyelni.
    Nagyon éhes lettem, megyek is ebédelni. :)

    VálaszTörlés
  4. hobbyszakács
    én is elgondolkodtam, mikor lefagyasztottam, de nem volt szívem kidobni, annyi marad. valószínű, hogy nem fogom megenni:))
    jártam a blogodon ma, és 22000 koronáért, tiéd a bolgom:))

    ...ennél azért zsúfoltabb szokot lenni, főleg ha éhesen megyek vásárolni. na akkor tele van mindenféle turórudikkal, krémtúrókkal, tizféle sajtal, ivójoghurttal stb. a fagyasztó meg jégkrémmel:))

    VálaszTörlés
  5. Névtelen14:46

    Szia Toma!
    Az erős pityu jól helyettesíthető az alábbi recept szerinti anyaggal (copyright by egyik zöldséges a rákosszentmihályi piacon, 2000):

    Hozzávalók:
    cseresznyepaprika


    Tehát októberben veszel ízlés szerinti mennyiségben jó érett (már nem túl ropogóan friss, de nem is túl aszott) cseresznyepaprikát. Opcionálisan májusban veszel négy palántát, amelyet kettesével elültetsz, és októberben leszüreteled.
    Kiszeded a magházát, majd megméred a paprikahúst. Húsdarálóval ledarálod, és kg-onként 20 dkg sót hozzákeversz. Én szoktam tenni bele valamennyi citromlét is, talán kicsit szebb marad a színe.
    Tiszta üvegben lezárva, felbontás után hűtőben tárolva, egy évig garantáltan eláll...

    VálaszTörlés
  6. köszi küvé! ez jó ötlet:))

    VálaszTörlés
  7. Lennék a bevásárás előtt hűtőd vendége:)

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!