Kerti sütésnél szerintem nem szabad túlbonyolítani az ételeket, mert a barátok társaságától von el, ha sokat kell pepecselni az étel elkészítésével. Éppen ezért én a legegyszerűbb receptjeimet veszem elő ilyenkor.
Hozzávalók (4 személyre):
· 20-24 csirkeszárny
· sült csirke fűszerkeverék
· liszt
· 2 liter napraforgó olaj
· só, bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyak végeit levagdosom, a maradék szárnyat kettévágom az izületnél, így kapok 40-50 húsdarabot.
Egy csésze lisztet 2-3 evőkanál fűszerkeverékkel, és egy kevés sóval elkeverek. A húsokat sózom, borsozom, a lisztbe forgatom őket, majd a felesleges lisztet lerázom.
Begyújtom a gázos kerti-grillsütőmet, fogom, felteszem a lángra a nagy wokomat, és félig töltöm étolajjal.
Bő, közepesen forró olajban tízesével 8-10 perc alatt ropogósra sütöm a szárnyakat, majd egy papírtörlővel bélelt tálba teszem.
Tálalás, tippek, ötletek:
Én többnyire rozmaringos-fokhagymás focacciat szoktam sütni grillezéshez, és most is így tettem. Tettem még ki az asztalra, kis tálakban barbecue-szószt, és abba mártogattuk a ropogósra sült szárnyakat.
Nagyobb létszámú vendégsereg esetében is jó választás a ropogós csirkeszárny, mert nem igényel nagyobb előkészületeket, és folyamatosan lehet sütni, ahogy a társaság igényli. Ha fogytán van a kaja, csak előkapunk a hűtőből még pár adagot, és már süthetjük is. Emellett remek piknik-étel is.
Borajánlóként, azt tudom mondani, hogy ha kerti grill, akkor nekem szinte csak a fröccs jöhet szóba. Jelen esetben, száraz furmintból készült kisfröccsöt ittunk nem keveset.
Egy csésze lisztet 2-3 evőkanál fűszerkeverékkel, és egy kevés sóval elkeverek. A húsokat sózom, borsozom, a lisztbe forgatom őket, majd a felesleges lisztet lerázom.
Begyújtom a gázos kerti-grillsütőmet, fogom, felteszem a lángra a nagy wokomat, és félig töltöm étolajjal.
Bő, közepesen forró olajban tízesével 8-10 perc alatt ropogósra sütöm a szárnyakat, majd egy papírtörlővel bélelt tálba teszem.
Tálalás, tippek, ötletek:
Én többnyire rozmaringos-fokhagymás focacciat szoktam sütni grillezéshez, és most is így tettem. Tettem még ki az asztalra, kis tálakban barbecue-szószt, és abba mártogattuk a ropogósra sült szárnyakat.
Nagyobb létszámú vendégsereg esetében is jó választás a ropogós csirkeszárny, mert nem igényel nagyobb előkészületeket, és folyamatosan lehet sütni, ahogy a társaság igényli. Ha fogytán van a kaja, csak előkapunk a hűtőből még pár adagot, és már süthetjük is. Emellett remek piknik-étel is.
Borajánlóként, azt tudom mondani, hogy ha kerti grill, akkor nekem szinte csak a fröccs jöhet szóba. Jelen esetben, száraz furmintból készült kisfröccsöt ittunk nem keveset.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése