Keresés a blogban

Reggelire – szarvasgombás lágytojás vajjal


Hasonló receptem már volt fent régen, de ez most egy kissé más formában készült, így gondoltam nem árt az ismétlés.
A szarvasgomba és a tojás kombinációja verhetetlen ezt már sokszor leírtam, de nem győzöm ismételni akárhányszor újra van szerencsém gyakorlatban is igazolni ezt a tételt. Egy egyszerű rántottával is mennyei tud lenni, de ez a lágytojás és vaj páros nagyon ütős együtt a szarvasgombával. Egyébként nagyon egyszerű étel és gyorsan elkészíthető, így ideális reggeli étel.

Friss szarvasgomba, tanyasi kapirgálós tyúk tojása, és prémium minőségű francia, ír vagy olasz vaj. Ezek az alapkövetelmények egy ilyen étel elkészítésekor. Ennél alább ne adjuk mert megérdemeljük. Lehet azt mondani, hogy ez sznobizmus, de ha már egyszer-egyszer kényeztetjük magunkat, miért ne a legjobbat kapjuk?
Az ára sem olyan vészes egy ilyen kis hedonista kirándulásnak, egy dió nagyságú szarvasgomba kb. 700-900 forint, a tanyasi tojásnak 50-60 Ft. darabja, egy jó vaj Kb. 500-600 Ft. tehát úgy 500-700 forintból kijön egy ilyen reggeli / fő. Szerintem a McDonald’s-ban többet otthagyhatunk egy ennél bőven gyengébb reggeliért...

Elkészítés:

1. Kezdetnek nem árt ha frissen sütünk egy szép fehér kenyeret.
2. Fejenként két tojással számolhatunk, amit lobogó forró vízbe teszünk két percre.
3. Közben egy kis edényben vajat melegítünk, kb. két kanálnyit. Addig melegítjük, míg mogyoróbarna színe nem lesz a vajnak.
4. A tojásokat feltörjük és egy kis tálba kanalazzuk a belsejét.
5. Hozzákeverjük a forró barnított vajat és ráreszeljük egy diónyi szarvasgomba felét.
6. Sózzuk, - itt az ideje hogy elővegyük a Maldon sónkatborsozzuk és díszítésként pár vékony szeletet is gyalulhatunk a szarvasgombából rá.
7. Csíkokra vágott pirítóssal vagy frissen sült kenyérrel tunkolva fogyasszuk!

Hát, most nem részletezem milyen is ez az étel, el lehet hinni, egészen fantasztikus ez a reggeli fogás, érdemes egyszer kipróbálni...

2 megjegyzés:

  1. Mennyei lehet!Még sohasem ettem szarvasgombát.

    VálaszTörlés
  2. el is hiszem, el is hiszem,, de még mennyire, hogy elhiszem.
    egyszerű és nagyszerű

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!