Keresés a blogban

Az első paradicsomom idén...

(a képre kattintva nagyíthatod)

Tegnap, a paradicsomjaimat végigvizsgálva, észrevettem, hogy az egyik ágon, az esőtől vizes levelek között, egy kis sárga bogyó kelleti magát. Megvan az első érett paradicsom! Nagyon örültem, mert pont az a növény hozta, amit legjobban megviselt a múltkori jégeső. A sárga, körte alakú koktélparadicsom bokrot szinte teljesen lekopaszították, a diónyi nagyságú jégdarabok, legtöbb ágát/hajtását letörte, és szinte az összes, akkor még zöld kis paradicsomot leverte. Most mégis Ő hozta nekem az első termést.
Azon nyomban be is faltam. Finom, vastaghúsú, vékony héjú, édes paradicsom volt. Remélem, a napokban még találok ilyen kis arany kincseket...

3 megjegyzés:

  1. már én is alig várom, hogy elkezdjenek pirulni a paradicsomkáim.
    igaz, nekem az erkélyen vannak, tehát biztos lassabb lesz a folyamat, de kivárom. nekem az is csoda egyelőre, hogy a magról ültetett paradicsomjaimon, az erkélyen van vagy 20 db zöld paradicsom, és még rengeteg virág :)

    VálaszTörlés
  2. Névtelen13:58

    Gratulálok!
    Az enyémek még sehogysem állnak, de én is nagyon várom már az első saját termésű paradicsomomat... De azt nem én fogom lemeozni, hanem a 3 éves fiam... Nekem, csak a következő mondat jut: "Finom volt, szivem?".... :))

    Judit

    VálaszTörlés
  3. PETLED6:05

    Üdvözletem!
    A paradicsomok fantasztikusak! Érdekes lenne egy folyamotos beszámoló a megvetéstől a szüretig. Talán úgy, mint egy ételelkészítésnél!

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!