Keresés a blogban

Sajtos-tejfölös makaróni


Na, ha létezik „AZ” egyszerű étel, akkor ez az! Az egész receptnek tulajdonképpen csak ennyiből kellene állnia: Tésztát főzök, közben a reszelt sajtot összekeverem tejföllel, majd a tésztával...
Persze azért én még variáltam egy kicsit. Mivel nem volt itthon tejfölöm „csak” görög joghurtom, most azzal készítettem. És mivel mostanság mindenbe teszek valami csípőset, egy kis konzerv jalapeño (ejtsd: halapényó) paprikával bolondítottam meg a cuccot...

Hozzávalók (2 személyre):

. 250 g. makaróni tészta (Barilla)
. 1,5 dl. tejföl (vagy görög joghurt)
. 12 dkg. edami v. gouda sajt
. 3 dkg. parmezán
. 2-3 ek. apróra vágott jalapeño paprika (konzerv)
. só, bors

Elkészítés:

1. Felteszem a tésztát főni.
2. Közben összekeverem a reszelt parmezánt a reszelt goudával, majd hozzákeverem a tejfölhöz.
3. A kifőtt tésztát leszűröm, lecsepegtetem, és vissza borítom az edénybe.
4. Hozzákeverem a sajtos-tejfölös szószt, tekerek rá borsot rendesen, majd az apróra vágott jalapeño paprikát is hozzákeverem.
5. Tálaláskor megszórom még egy kevés parmezánnal, és olívaolajat locsolok rá.

Ennyi! Könnyű, száraz fehérbort ajánlok mellé. Mondjuk egy palack zöldveltelinit.

Elkészítési idő: 15 perc
Költségek: Kb. 400 Ft./adag
Bor: 1190 Ft. (Mőcsényi zöldveltelini) - Metro

Szolgálati közlemény!
Elnézést kérek, a blog olvasóitól, hogy mostanság ilyen összevissza jelennek meg a bejegyzések, de valami miatt nem működik az időzités, így sokszor manuálisan kell élesítenem a posztokat, amikor észreveszem, hogy nem jelent meg...

1 megjegyzés:

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!