Szeretem a szendvicseket, ahogyan a grillezett ételeket is. Ebből következik, hogy a grillszendvicseket halmozottan szeretem. Így nem is volt kérdés mit készítsek.
Ez egy könnyen, gyorsan elkészíthető, pompás ízű, tápláló, mégis egészséges étel. Pont ilyesmire van szükségem, mikor dolgozom…
Csirkés-kecskesajtos grillszendvics, marinált paprikával
Hozzávalók:
· Csirkemell filé
· Kecskesajt, (krémes, kenhető)
· Sült/grillezett paprika (olajban eltéve mindig van a hűtőmben)
· Fokhagyma
· Szardella
· Olívaolaj
· Ciabatta vagy baguette
Elkészítés:
Először elkészítem a marinált paprikát.
1. Egy serpenyőbe 3-4 ek. olívaolajat melegítek, közepes fokozaton, amibe egy gerezd hajszálvékonyra szeletelt fokhagymát dobok, és egy-két szardellafilét.
2. Mikor a szardella feloldódott, és az olaj is felmelegedett (nem szabad felforrósítani!), és átvette a fokhagyma ízét, belefacsarom egy fél citrom levét. Elkeverem, majd a csíkokra vágott grillezett paprikára öntöm. Félreteszem, hogy összeérjenek az ízek.
3. A baguettet, vagy ciabattát hosszában félbevágom, az alját vastagon megkenem a krémes kecskesajttal, és a sütőbe teszem (grillező módban és fokozaton), pár percre, míg a sajt rápirul. A tetejét addig szárazon megpirítom egy teflon serpenyőben.
4. Mindeközben, egy öntöttvas grillserpenyőben megsütöm a vékony szeletre vágott, sózott, borsozott csirkemell szeleteket (ne olajozzuk be se a húst, se a serpenyőt, mert telefüstöli a lakást! Inkább sütés után spriccelem meg egy kis olajjal).
5. Végül összeállítom a szendvicset, a sajtos baguette-re ráhalmozom a marinált paprikát, amire ráfektetem a húst, és végül a baguette teteje jön. Kész!
Munkához, többnyire valamilyen vörösbort bontok (most egy palack szekszárdi bikavért), ezért azt kortyoltam mellé, de ehhez a szendvicshez, legjobban egy barrique-hordós érlelésű, Chardonnay illene szerintem…
Elkészítési idő: 20 perc
Költségek: 250 Ft/db.
Sonkás-aszaltparadicsomos grillszendvics
Hozzávalók:
· Nostrano sonka, vagy angolszalonna
· Aszaltparadicsom (olajban eltett)
· Friss bazsalikom (helyette/mellette, lehet rukkola vagy más salátaféle)
· Ciabatta
· Fokhagymás majonéz (maionesa blanca)
· Parmezán vagy Grana padano
Elkészítés:
1. A felforrósított grillserpenyőben, megpirítom a ciabatta vágott felét, majd félreteszem hűlni.
2. A sonkák, vagy angolszalonna szeleteket is meggrillezem.
3. Az olajban eltett napon aszalt paradicsomokat, csíkokra vágom, a parmezánból, egy zöldséghámozóval forgácsokat vágok.
4. Kikeverem a fokhagymás majonézt, az itt leírtak szerint.
5. Összeállítom a szendvicset. A ciabattát megkenem a majonézzel, ráteszem a sonkákat, és az aszalt paradicsomokat. Ráhalmozom a bazsalikom leveleket, vagy a rukkolát, majd a parmezánforgácsokkal befedem. Rá a ciabatta teteje, és kész.
Ehhez a szendvicshez, jól passzol a bikavér…
Elkészítési idő: 20 perc
Költségek: 300 Ft./db.
Már nagyon várom a "CSENDÉLET SZENDVICSEKKEL" című festményedet!
VálaszTörlés