
Ehhez a sült paprikához, legjobb az édes, húsos, hosszú, hegyes „kápia” paprika. Ha esetleg nem kapunk, használhatunk helyette pritamin paprikát is, de a kaliforniai paprikát nem ajánlom, mert annak szerintem semmi íze.
Ha van gáztűzhelyünk, a paprikákat, közvetlen a lángon is megsüthetjük, egy hosszú húscsipesszel forgatva, míg meg nem feketedik a héja mindenütt.
De én többnyire sütőben készítem. Egy tepsit kibélelek alufóliával, és ebbe teszem a paprikákat, amiket előzőleg egy késsel megszurkálok, hogy ne robbanjon szét a sütőmben. (Bekenhetjük egy kis olajjal is.)
A tepsit a sütő felső polcára teszem, és grillfokozaton 20 percig sütöm, tizenöt percnél megforgatva. Ha nincs grillező a sütőben, akkor 220 fokra előmelegített sütőben, süssük addig, míg meg nem feketedik a héja (kb.25 perc).
A megsült, forró paprikákat, egy mély keverőtálba dobálom, és letakarom folpackkal, hogy a saját gőzében felpuhuljon. Negyed óra múlva kiveszem, és akkor már könnyedén le lehet húzni a héját. Kiszedem a csumáját, kettévágom, és kikaparom a magjait. Ezután csíkokra vágom, beleteszem egy csatos üvegbe, és annyi olívaolajat öntök rá, amennyi teljesen ellepi. Hűtőben tartva, két-három hétig is eláll.

Nagyjából két óra múlva jelenik meg nálam is a sültpaprika:)
VálaszTörlésÉpp tegnap este sütöttem én is a kerti grillen - remélem, ebből az adagból már marad valamennyi eltenni is :)
VálaszTörlésHogyan teszed el télire?
TörlésA sült paprikat en is imadom es ami meg nagyon finom, az a balzsamecetben marinalt gyöngyhagyma.
VálaszTörlésSajnos nincs hozza receptem bar biztos vagyok benne, hogy nem lenne bonyolult elkesziteni csupan idöigenyes.
Nagyon guszta a blogod!
Vali