Keresés a blogban

Konyhai beruházás - Kések II.


Összegyűltek a "Spar-pontjaim", és végre megvehettem az áhított Zwilling késeket.
Igaz, többek között, fél évnyi kutyakaja ellátmányt kellet megvennem, és a rokonoknak, barátoknak is ki lett adva, hogy ne hagyják a pénztárosnál a kis matricákat, csak azért mert nekik nem kell…

Elsősorban, a santoku késre fájt a fogam, és arra gyűjtöttem, de ahogy szaporodtak a pontjaim, már elkezdtem a többit is nézegetni, hogy mire van még szükségem. Így a hámozó, és az általános kést is megcéloztam. Ha már lúd, legyen kövér, alapon, a maradék tíz ponttért egy késtartót is beújítottam.
Ez egy igazi best buy! 14.400 Ft-ot fizettem, 61.700 forintnyi árúért. Mi ez, ha nem jó üzlet:)

A kések, nagyon jó minőségűek, bár én egy kicsit keveslem a súlyát. Megszoktam a régebbi kovácsolt pengéjű késeimnél, hogy nehezek. A nagyobb súlyú kést az ember biztosabban kezeli. De azért nincs gond ezekkel sem, az élük borotvaéles, a nyele szépen kézbe simul. Az éltartóságát, még nem tudtam leellenőrizni, de biztos nem csalódok az ötcsillagos, jégben edzett, kovácsolt acélpengében.

9 megjegyzés:

  1. Névtelen9:31

    Kíváncsi lennék majd mondjuk pár hónao múlva a tapasztalataidra. Leginkább az éltartósság érdekelne, de minden másra is.
    Van egy Icel kovácsolt rozsdamentes szakácskésem, eleinte elégedett is voltam vele. De úgy veszem észre, hogy nagyon hamar újra kell fenni, és nem is sikerül olyan élesre, mint a másik solingeni húsos késem. Persze ezek relatív problémák, nyilván egy nagyságrenddel kerülne többe az igazán jó kés, pedig ez sem volt olcsó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelen23:01

      Addig örülj amíg ilyen jó késed van.
      Az összetétele nagyon jó kovácsoltvas kést ad.
      57 hrc keménységű,tehát könnyű élezni,nem úgy,mint a 60-61-t,amelyet,csak megbízható köszörűs élezhet.
      Nekem a Wüsthof-Gourmet volt,de kibaszott szar fogása volt 20perc után.
      Ráadásul sűrűn kellett éleztetnem.
      Talán,mert másoknak is odaadtam nem raktam el!
      Egyszer a "csórikám" petrezselyemzöldet akart aprítani.
      Azt hittem szétrúgom a valagát.
      Az új késeimet már zárom,mint a hozzászólásom.

      Törlés
    2. Nagyon jó kés az. Mmint a gourmet

      Törlés
  2. Szia!
    Nekem kb. 2 hónapja van meg, én a séf kést vettem meg elsőnek (és még kettő tervben van). Nekem egy könnyebb séf késem volt elözőleg, és nekem kimondottan nehéz volt, de hamar át szoktam rá. Én havonta mindenkép megélezem a késeim, de hihetetlen jó éle van, és nagyon jól lehet "forgatni". És évek óta most először sikerült ismét elvágnom az ujjam :)

    VálaszTörlés
  3. Névtelen13:14

    egyelőre én is a séf kést cserkésztem be, és már az én ujjamból is hiányzik egy darabka :)

    VálaszTörlés
  4. érdekes, én azóta nem vágom el az ujjaimat, mióta jó minőségű, és borotvaéles késeim vannak. a tompa kés, szerintem sokkal veszélyesebb:)) meg sokat számít a súly is. minnél nehezebb, annál biztosabban lehet kezelni, de ezt már írtam:)
    eddig nagyon elégedett vagyok velük. három napja használom őket, élzni még nem kellet. kellemes, jó fogásuk van...

    VálaszTörlés
  5. Névtelen16:14

    Toma, gratula a késeidhez, kívánom, hogy még nyolcvan évig tüsténkedjetek együtt egészségben, boldogságban!
    Néhány ujjbegy nem olyan nagy ár :D

    VálaszTörlés
  6. Toma, remekül néznek ki, ezentúl nem lófejet küldök az aktuális gonoszoknak, hanem Téged, felfegyverezve.

    VálaszTörlés
  7. Névtelen2:10

    Én is a séf kést újítottam be elsőnek, úgy 2 hete. De már gyűlik a szeletelő is. :)

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!