Keresés a blogban

Barkács rovat…


Mivel hamarosan itt a kertisütések ideje, a napokban elhatároztam, hogy most már nem halogatom tovább, és megcsinálom ahhoz a gázos kerti-sütőhöz az állványt, amit már tavaly megvettem, de csak ott hevert a szerszámos kamrában.
Van a kertemben egy hagyományos épített grillsütő, de én nagyon szeretek „tárcsán” sütni, és ahhoz nem volt más alkalmatosságom, mint egy talicska. Ezt használtam évekig. Ezért vettem tavaly a gázos sütőt.









Pénteken, elszánva a munkára, megvettem a faanyagot, előkészítettem a sütőt és a szerszámokat, meg mindenmást ami a munkához kell, hogy szombat reggel már semmit ne kelljen keresgélnem.















Szombaton, bár elég borult volt az idő, nekiláttam a munkának. Leszabtam a faanyagokat méretre, kivágtam a munkalapból a sütő helyét, mert be akartam süllyeszteni, fúrtam, faragtam, csiszoltam, szögeltem, ragasztottam, vágtam, fűrészeltem, és délutánra összeállt a mű.

Már csak a festés volt hátra, azt vasárnapra hagytam. Ezt jól tettem, mert vasárnap, szikrázó napsütésben pácolhattam le a sütőmet. Meg is száradt egy óra alatt. Így beszereltem a tulajdonképpeni sütőt, a gázpalackot, és még a tárcsát és a wokomat is elővettem, megtisztogattam, és hogy ki is próbáljam a lángot, beavattam őket, egy olajréteggel. Kész! Jöhet a kertisütő-szezon!

3 megjegyzés:

  1. Névtelen11:07

    Hű, ez aztán döfi! Kíváncsi vagyok, hogy ha kipróbálod, kiderül-e, hogy minden funkcióra gondoltál-e:-) Bizonyára igen, csak felvetettem. Én meg nőként szépen továbbgondoltam, hogy milyen kis napernyőt tennék fölé... Nagyon várom a grillezős témákat! orsi

    VálaszTörlés
  2. :)) napernyő nem kell, mert vannak kerekei, és be tudom tolni a terasztető alá:)) egyébként, mindenre gondoltam (remélem), még arra is, hogy hová akasszam a fényképezőgépet, hogy a kezem ügyében legyen, mikor sütök, és legyen kép a poszthoz:)))

    VálaszTörlés
  3. Névtelen15:30

    Hihi:-) Majd kell egy külön koktélospult is... Erre biztos nem gondoltál! Egyébként pedig a tárcsa+talicska megoldás csakis a kreatív magyar agy szüleménye lehet, szabadalmaztatni kéne...

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!