Keresés a blogban

Sajtos-paprikás quesadilla salátával




Egy remek reggeli étel! Könnyen és gyorsan elkészíthető, mire a kávégépem eléri az üzemi hőfokot, majd kicsorgatja magából a friss illatos espressót, el is készülhetek vele. Végtelenségig variálható étel a qusadilla, csak tortilla lap és sajt legyen otthon, aztán már csak a hűtő és spájz tartalma szabhat határt a további hozzávalóknak. Mivel az egyszerűbb ízeket kedvelem, és azt szeretem ha csak néhány összetevő íze határozza meg az ételt, és minden ízt külön érezni a fogásban, ezért csak egy pár paprikát grilleztem hozzá, meg egy gyors salátát dobtam össze mellé.



Hozzávalók (2 adaghoz):

. 4 db. 20 centis tortilla lap
. 125 g. mozzarella sajt
. 2 db. jalapneo (vagy hegyes csípős zöldpaprika)
. chipotle szósz
. olívaolaj
. 1,5 dl. görög joghurt vagy tejföl
. só, bors
a salátához:
. fél fej saláta (római és fejes vegyesen)
. 1 db. friss csili
. egy csomag hónapos retek
. 2-3 szál újhagyma
. maréknyi friss zsenge borsóhajtás

Elkészítése:

1. A paprikákat egy késsel megszurkálom, olajjal megkenem és a 220 fokos sütőbe teszem 10-12 percre, míg átsül és megpuhul.
2. Közben a saláta alapanyagait felaprítom és összekeverem egy salátás tálban, meglocsolom az öntettel és átkeverem.
3. Egy teflon serpenyőt vékonyan kikenek olívaolajjal, felforrósítom, beledobok egy tortilla lapot, majd megszórom a kockákra vágott mozzarellával és a reszelt Old Amsterdam sajttal.
4. Ráfektetem a csíkokra vágott grillezett paprikát, meglocsolom a chipotle szósszal és ráfektetek egy másik tortilla lapot.
5. Kissé lenyomkodom és addig pirítom, míg az alsó tortilla lap ropogósra és aranybarnára nem sül, és a sajt olvadni kezd, ez kb. 2-3 perc, ekkor óvatosan megfordítom és a másik felét is megpirítom.
6. Vágódeszkára kiszedve, négybe/nyolcba vágom és tálalom.

Tálaláskor a quesadilla szeletek mellé halmozok a salátából, mellé görög joghurtot vagy sűrű tejfölt kanalazok, amit meglocsolok egy kis chipotle mártással.
Tipp! Többféle méretű tortilla lapokat lehet venni, én a kisebb, 20 centis lapokat részesítem előnyben, mert könnyebb kezelni, megfordítani a serpenyőben.
A fel nem használt lapokat, fagyasszuk le, így sokáig frissen tartható, felhasználás előtt 10-15 perc alatt felengedhetjük.
A quesadillába tehetünk még kolbász karikákat, hagymát, kukoricát, babpürét stb.
Gouda, Ementáli, Edami, Gruyére vagy Pannonia stb. sajtokat is használhatunk az Old Amsterdam helyett.
Gyors, ízletes és tápláló reggeli a quesadilla. Ropogósra sült tortilla lapok között az olvadt finom sajt, és mellé a friss saláta, egy igazán remek kis reggelit sejtet...
Reggeliről lévén szó, narancslevet és kávét ittam mellé, de ha ebédre, vagy vacsorára készítjük egy üveg Coronita sört bontanék mellé.

Elkészítési idő: 20 perc
Költségek: kb. 700 Ft./adag
Energiatartalom: 670 Kcal./adag

7 megjegyzés:

  1. Névtelen6:02

    Hát Toma, ideje venned egy új kávéfőzőt.Susztertangó

    VálaszTörlés
  2. Névtelen13:06

    Igaza van susztertangónak! :-D A ráérős reggelizés híve vagyok, de azért sütő bemelegszik, paprika megsül, stb.
    Az angol reggelit fele annyi idő alatt összedobom, de az a max. idő, amit reggelikészítésre szánni tudok.

    Más: házi készítésű tortilla lap? egyszer sikerült egy kukoricalisztes palacsintatészta-féleséget csinálnom, ami a legközelebb állt hozzá. tudom, hogy elvileg nyújtott tészta lenne. de mégis így sikerült, ámde csak egyszer, rekonstruálásba belebuktam. valami ötlet?

    VálaszTörlés
  3. susztertangó,
    inkább nem. nagyon sokáig kerestem ezt a jó kis olasz kávégépemet amivel ilyen remek eszpresszót készíthetek...

    névtelen,
    ha egy angol reggelit tíz perc alatt összedobsz, ügyes vagy:)
    a tortilla otthoni készítéséhez kell egy speciális tortillasütő, anélkül nem érdemes nekiállni, egyszerűbb megvenni.

    VálaszTörlés
  4. Névtelen16:34

    Kelés: 05 00
    Szemdörzsölés, vakarás 05 01
    Vérnyomás mérés: 05 04
    Kávé: 05 06 Sürgősségi, Ness púpos teás kanállal
    Felébredés....
    Susztertangó

    VálaszTörlés
  5. Névtelen7:56

    20 perc, két serpenyővel és konzervbabból.
    mire a villanysütőm bemelegszik, már letelt az időkeret.
    (kómásan meg pláne: tegnap tejbegrízt kétszer csináltam, mert elsőre összetévesztettem a réteslisztet és a darát, még nem nyílt ki a csipám...)

    VálaszTörlés
  6. Névtelen12:05

    Szia Toma!
    Megtudhatnám a kávéfőződ típusát? Engem is érdekelne egy hasonló szerkezet.

    Amúgy lelkes olvasód vagyok. Gratulálok az oldalhoz, és a főzési tudományodhoz, általuk lett kedvenc hobbim a főzés.
    Köszönet érte!

    Üdv! HJ

    VálaszTörlés
  7. Névtelen13:34

    Sajtos quesadillas a legjobb reggeli, nekem a gouda sajtos párkocka füstölt sonka kockákkal megszórva a kedvencem, ennek max 5 perc elég, de én sk. tortillából készítem, ami a fagyasztóban vár a sorára, a spéci tortillanyújtó jó lenne, de azért a nyújtófával se nagy varázslat :)

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!