Keresés a blogban

Ropogós csirkeszárnyak

A csirkecomb mellet, a másik kedvenc csirke „alkatrészem” a szárnya. Bár nem valami sok hús van rajta, viszont szerintem a legízletesebb része, ráadásul úgy lehet ropogósra sütni, hogy belül szaftos marad.
Kerti sütésnél szerintem nem szabad túlbonyolítani az ételeket, mert a barátok társaságától von el, ha sokat kell pepecselni az étel elkészítésével. Éppen ezért én a legegyszerűbb receptjeimet veszem elő ilyenkor.

Hozzávalók (4 személyre):

· 20-24 csirkeszárny
· sült csirke fűszerkeverék
· liszt
· 2 liter napraforgó olaj
· só, bors

Elkészítés:













A csirkeszárnyak végeit levagdosom, a maradék szárnyat kettévágom az izületnél, így kapok 40-50 húsdarabot.
Egy csésze lisztet 2-3 evőkanál fűszerkeverékkel, és egy kevés sóval elkeverek. A húsokat sózom, borsozom, a lisztbe forgatom őket, majd a felesleges lisztet lerázom.
Begyújtom a gázos kerti-grillsütőmet, fogom, felteszem a lángra a nagy wokomat, és félig töltöm étolajjal.
Bő, közepesen forró olajban tízesével 8-10 perc alatt ropogósra sütöm a szárnyakat, majd egy papírtörlővel bélelt tálba teszem.

Tálalás, tippek, ötletek:

Én többnyire rozmaringos-fokhagymás focacciat szoktam sütni grillezéshez, és most is így tettem. Tettem még ki az asztalra, kis tálakban barbecue-szószt, és abba mártogattuk a ropogósra sült szárnyakat.
Nagyobb létszámú vendégsereg esetében is jó választás a ropogós csirkeszárny, mert nem igényel nagyobb előkészületeket, és folyamatosan lehet sütni, ahogy a társaság igényli. Ha fogytán van a kaja, csak előkapunk a hűtőből még pár adagot, és már süthetjük is. Emellett remek piknik-étel is.
Borajánlóként, azt tudom mondani, hogy ha kerti grill, akkor nekem szinte csak a fröccs jöhet szóba. Jelen esetben, száraz furmintból készült kisfröccsöt ittunk nem keveset.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!