Keresés a blogban

Csokis pancake deluxe



Ahhoz képest milyen édesszájú vagyok, nagyon ritkán készítek desszerteket (bár, ez most rövid időn belül a harmadik amiből poszt is készült...). Olyankor is csak valami olyasmit, amit nem kell sütőben sütni és hamar készen van. Nem vagyok egy nagy süteménykészítő, inkább megveszem ha kell. De azért van az úgy, hogy hirtelen elő kell állni valami desszerttel, ilyenkor jól jönnek az ilyen faék egyszerűségű édességek. Ez is egy ilyen „vészhelyzet” szülte recept, ami könnyen, rövid idő alatt elkészíthető és általában mindig van otthon a hozzávalókból. Egyszerűsége mellet (vagy ellenére), ennek a desszertnek a nagyszerűsége a felhasznált kiváló minőségű hozzávalókban rejlik.


Hozzávalók (4 db-hoz):

. egy csésze (cup=2,4dl.) házi palacsinta-por
. egy csésze tej
. 1 bio tojás
. 2 ek. vaj
. 6 dkg. étcsoki (min. 70%-os)
. 500 g. vanília fagylalt (Carte D'or vagy Häagen Dazs)
. 2 dl. tejszín
. 4-5 ek. lekvár (valami fanyarabb gyümölcsből pl. meggy, áfonya, szeder...)

Elkészítés:

1. A porból, tejből és tojásból kikeverem a palacsintatésztát csomómentesre és félreteszem pihenni.
2. Közben elkészítem az öntetet, amit én most egy a kamra mélyén talált kilencéves meggylekvárból készítek el. Két deci vízből és két kanál cukorból szirupot főzök, amibe négy-öt kanál lekvárt keverek. Az egészet kétharmadára beforralom, majd leszűröm.
3. A vajat felolvasztom a palacsintasütőben majd beleöntöm a palacsinta tésztájába és elkeverem.
4. Négy darab 18-20 cm. átmérőjű palacsintát sütök úgy, hogy mikor megfordítom, meghintem apróra tört étcsokival majd ha megsült, azonnal félbehajtom és melegen tartva félreteszem.
5. A tejszínt kemény habbá verem és egy műanyag tasakba kanalazom. A zacskót elkötöm, a sarkát meg levágom, amin keresztül majd kitudom nyomni belőle a habot. Így készül a rögtönzött habzsák.

Tálaláskor a félbehajtott palacsintát egy tányérra fektetem, a tetejére nyomok két gombóc vanília fagylaltot (ha nincs fagylaltos kanalunk, két vízbe mártott evőkanállal is megformázhatjuk a gombócot), amit beborítok a tejszínhabbal. A végén meglocsolom a gyümölcsöntettel.
(tipp!) A fagylaltot körbe rakhatjuk gyümölcsökkel is, pl. eperrel vagy málnával. Megszórhatjuk porcukorral díszítésként. Díszíthetjük mentalevéllel is.
A tejszínt felhasználás előtt hűtsük le, úgy könnyebb kemény habbá verni. De könyörgöm, ne használjunk kész, flakonos tejszínhabot!!!

Elkészítési idő: 35 perc
Költségek: 210 Ft./adag

7 megjegyzés:

  1. Nem kispályás! :)
    Na, de minek a palacsintapor, amikor nem kell hozzá más, mint szódavíz, liszt, tej, tojás esetleg egyt kis olaj? ;)

    VálaszTörlés
  2. lorien,
    nézd meg a linket! ez saját készítésű palacsintapor nem a bolti:)
    a sima szódás palcsinta tésztából meg nem lesz elég vastag a palacsinta. ehhez a desszerthez az amerikai féle tészta kell...

    VálaszTörlés
  3. Nézz be kérlek a blogomba vár ott rád valami :)

    VálaszTörlés
  4. Na, idefigy, te Toma,te, nem arrìl volt szó, hogy fogyózunk??? ;-))
    Én má' ide többet nem jövök, mert mindig korgó gyomorral megyek tovább...!

    VálaszTörlés
  5. de arról volt szó:)) de mentségemre, ez még egy régebbi poszt, csak most került sorra...:))

    VálaszTörlés
  6. aha, jól van, tudjuk, tudjuk...
    most nézem, ráadásul még deluxe is....
    na, nem azt írtam, hogy nem jövök többé???
    ;-)

    VálaszTörlés
  7. Névtelen8:01

    Tegnap megcsináltam a kucsmagombás nyulas receptedet, mivel kaptam egy csomó kucsmagombát ajándékba. Kicsit módosítottam, mivel a nyúl csak csak aranyos és nem ehető nálunk, ezért pulykamellből készítettem el ( csíkok), mivel tapasztalataim alapján ennek a husa olyan jellegű ill. állagú. ( Azért én már készítettem és ettem nyúlhúst)Nagyon finom volt így is. Ma is tőled főzök. Ma egy tarjás receptedet készítem. Majd megírom ,hogy sikerült.
    Üdv Csilla

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!