Keresés a blogban

Új blogot indítottam!!


Már egy ideje publikussá tettem ugyan, de nem nagyon reklámoztam az új gasztroblogomat. Régóta terveztem már egy olyan oldal indítását, amiben kicsit bővebben írhatok az egyes alapanyagokról. Valami olyasmit akartam, amit én is szívesen olvastam volna cirka tizenöt évvel ezelőtt, amikor komolyabban kezdtem foglalkozni a főzéssel. Amiben elmagyarázzák, az esetleg másoknak evidens dolgokat egy-egy hozzávalóról. Szándékaim szerint a „Pár szó az alapanyagokról” egy ilyen blog lesz. Egyfajta "ikerblog", ami nem egy önálló oldal, hanem szerves részét képezi ennek a blognak.
Ott részletesebben leírhatom a véleményemet, a beszerzési helyét, felhasználási módját egy-egy alapanyagnak, olyan formában, ami már nem fért bele ennek a blognak a keretei közé.
Akit mindez érdekel, kattintson a képre vagy a linkre az oldaldobozban és nézzen körül. Remélem a „régi” blogom rendszeres olvasói az új oldalamat is szeretni, látogatni fogják és bevésik a böngészőjük kedvencei/könyvjelzői közé.
És természetesen szívesen fogadok minden poszt ötletet, hozzászólást vagy kritikát az új blogról/blogon.

5 megjegyzés:

  1. Bekukkantottam az ikertesóhoz és remek kis oldalnak látom. Gratulálok hozzá. (én szeretem a képeid végén az üres tányért is látni!)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötlet! Nosalty már régebb óta elkezdte összegyűjteni a legfontosabb információkat az alapanyagokról (ld. Nosalty alapanyagok). Talán még ott találsz 1-2 ötletet, hogy mivel lenne még jó kiegészíteni a leírásaidat.

    Pl. engem az szokott érdekelni, hogy hogyan tároljam (spárga, articsóka pl. nedves ruhába hajtva 2-3 napig friss marad a hűtőben; paradicsomot nem ajánlott hűtőbe tenni; alma sötétben 4°C-on hónapokon át friss marad; alma mellett ne tároljunk banánt, hacsak nem érlelni szeretnénk; gombát papírzacskóban tároljuk a hűtőben stb.) - ezt jelenleg nem minden alapanyagodnál találom meg (tojás hűtőben vagy sem?).
    Az is érdekelne, hogy mire ügyeljünk (pl. kakukkfű szárát ne aprítsuk, mert csípős), a teljesség igényével. Tehát bevásárlásnál (mikor van szezonja?), felhasználásnál, különböző sütési módszereknél.
    Apropó sütési módszerek: egy ilyen lista sem lenne rossz, hogy milyen formában/technikával szokás elkészíteni az alapanyagot. A felsorolt receptjeid ebbe az irányba hajlanak, de szerintem nem teljes még így a lista 1-1 alapanyagnál.
    No meg klasszikus ízkombinációk is szerintem nagyon hasznosak lennének az alapanyagokhoz - esetleg tájegységekre osztva (pl. fokhagyma társai az olasz, francia, magyar, ázsiai stb. konyhában) - no s persze, hogy mit mellőzzünk.
    S persze nem lenne rossz, ha ezeket a pontokat kiemelve lehetne megtalálni, mert így végig kell bogarászni a szöveget, pedig csak arra az információra lenne szükségem, hogy pl. hogyan marad friss az alapanyagom.

    VálaszTörlés
  3. Tetszik az új "ikerblogod" (is)! :))

    VálaszTörlés
  4. szepyke, palócprovance
    köszi, örülök, hogy tetszik, remélem hozzászóltok ott is, ha valami észrevételetek lesz a jövőben...:))

    beatbull

    nagyon jó ötletek. még egyenlőre formálódik csak a blog, ezért hasznosak ezek az észrevételek.
    a szezonális alapanyagokkal később akarok foglakozni, de tervben van. a tárolási prktikákra nem gondoltam, de jónak tartom és ki fogom egészíteni a bejegyzéseket. az ízkombinációkat leírtam ahol fontosnak tartottam (sajtok, szarvasgomb, stb). valamiféle indexálásra már gondoltam, de egyenlőre a cimkék alapján könnyen kikereshetőek. ha már sok bejegyzés lesz, lehet, hogy csinálok egy pontos tárgymutatót...:)
    köszi!:)

    VálaszTörlés
  5. Toma!
    Gratulálok az "ikerhez"! Biztos nagy hasznát fogjuk venni.

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!