A koktélparadicsom „fáim” ontani kezdték a gyümölcsüket, így a közeljövőben szerintem, több paradicsomos étel is előfordul majd a blogomon.
Egy szakajtónyit szedtem a friss, napmeleg, mézédes paradicsomokból. Sajnos a körülbelül a fele megrepedt az utóbbi hetek esőzéseinek köszönhetően. Az éppen maradtakat, azonnal befaltam, egy szál házikolbász, és egy lepénykenyér társaságában. A repedteknek más méltó véget szántam.
A feléből, egy jó bevált receptemet felhasználva, ebédre készítettem egy finom, könnyű, tészta ételt, de vacsorára pizzát kívántam…
Hozzávalók (2db. közepes pizza):
· 3 csésze liszt (2.5dl-es cup)
· szárított élesztő
· olívaolaj
· 2 nagy marék koktélparadicsom
· 1 nagyobb, vagy két közepes mozzarella (bufala)
· friss oregáno
· friss bazsalikom
· só, bors, cukor
Elkészítés:
Először is, elkészítem a szokásos pizzatésztát. Az egy csésze vizet, a három csésze lisztet, három ek. olívaolajat, egy-egy teáskanál sót, és cukrot, és egy tk. szárított élesztőt, a leírt sorrendben a kenyérsütő gépbe pakolom, és a dagasztó-kelesztő programmal, elkészítem a tésztát.
A megkelt tésztát átgyúrom, hogy kimenjen belőle a levegő, majd kétfelé osztom. A tésztát kinyújtom, nem túl vékonyra, de nem is vastagra (kb. 3mm.). Meglocsolom az olívaolajjal, megszórom durva tengeri sóval, és oregáno leveleket tépkedek rá. A koktélparadicsomokat, enyhén megnyomom, hogy szétnyíljanak, és a leve egy része (nem az összes), kifolyjon belőle. Egyenletesen elhelyezem a tészta tetején őket. A mozzarellát, nagyobb darabokra vágom, és azokat is elosztom a pizzán. Pár tekerésnyi borssal ízesítem.
250 fokra előmelegített sütőben, tíz-tizenkét perc alatt készre sütöm.
Mikor kész, kiveszem, egy rácsra teszem hűlni, közben, apróra vágott bazsalikom levelekkel szórom meg. Kész!
Egy szakajtónyit szedtem a friss, napmeleg, mézédes paradicsomokból. Sajnos a körülbelül a fele megrepedt az utóbbi hetek esőzéseinek köszönhetően. Az éppen maradtakat, azonnal befaltam, egy szál házikolbász, és egy lepénykenyér társaságában. A repedteknek más méltó véget szántam.
A feléből, egy jó bevált receptemet felhasználva, ebédre készítettem egy finom, könnyű, tészta ételt, de vacsorára pizzát kívántam…
Hozzávalók (2db. közepes pizza):
· 3 csésze liszt (2.5dl-es cup)
· szárított élesztő
· olívaolaj
· 2 nagy marék koktélparadicsom
· 1 nagyobb, vagy két közepes mozzarella (bufala)
· friss oregáno
· friss bazsalikom
· só, bors, cukor
Elkészítés:
Először is, elkészítem a szokásos pizzatésztát. Az egy csésze vizet, a három csésze lisztet, három ek. olívaolajat, egy-egy teáskanál sót, és cukrot, és egy tk. szárított élesztőt, a leírt sorrendben a kenyérsütő gépbe pakolom, és a dagasztó-kelesztő programmal, elkészítem a tésztát.
A megkelt tésztát átgyúrom, hogy kimenjen belőle a levegő, majd kétfelé osztom. A tésztát kinyújtom, nem túl vékonyra, de nem is vastagra (kb. 3mm.). Meglocsolom az olívaolajjal, megszórom durva tengeri sóval, és oregáno leveleket tépkedek rá. A koktélparadicsomokat, enyhén megnyomom, hogy szétnyíljanak, és a leve egy része (nem az összes), kifolyjon belőle. Egyenletesen elhelyezem a tészta tetején őket. A mozzarellát, nagyobb darabokra vágom, és azokat is elosztom a pizzán. Pár tekerésnyi borssal ízesítem.
250 fokra előmelegített sütőben, tíz-tizenkét perc alatt készre sütöm.
Mikor kész, kiveszem, egy rácsra teszem hűlni, közben, apróra vágott bazsalikom levelekkel szórom meg. Kész!
Azt hiszem, nem utoljára sütöttem ilyen pizzát. Gyors és egyszerű, és nem utolsósorban rendkívül finom. A sütés közben megolvadó sajt, összekeveredik a paradicsom kisülő levével, és az olívaolajjal, így alkotnak egy enyhén folyós, szószt a pizza tetején, amibe aztán, miután kivettük a sütőből, a rászórt bazsalikom levelek szépen belesüllyednek, és így egy eszméletlen finom pizza-szószt kapunk.
A teraszon üldögélve, a már elviselhető esti hőmérsékletben, falatoztuk a pizzát, közben üde, gyümölcsös, Olasz rozébort iszogattunk hozzá.
A teraszon üldögélve, a már elviselhető esti hőmérsékletben, falatoztuk a pizzát, közben üde, gyümölcsös, Olasz rozébort iszogattunk hozzá.
Úgy látom a gombás rizottó nem kerül fel, pedig arról tudnék objektív véleményt közölni. Beleolvasgattuk a blogodba, nagyon sok mindent ki szeretnénk próbálni, ( ez egy pozitív kritika).
VálaszTörlésÜdv, T-Boar!
helló t-boar!:))
VálaszTörlésnemsokára bekerül az is.
Nagyon guszti ez a pizza.
VálaszTörlésHány dl-es a csésze?
Üdv. Marcsi
marcsi
VálaszTörlés"hagyományos" cup méret. kb. 2 és fél dl. kössz a kérdést, be is teszem a posztba, lehet, hogy másoknak sem egyértelmű:))
Szia, Toma!
VálaszTörlésBocs hogy megint a rizottóval jövök, de ma elkövettem egyet. A te instrukcióid alapján készült, a családnak ízlett, még a válogatós fiamnak is. Szóval teljes siker!
Üdv, T-Boar.
na, ennek igazán örülök:)))
VálaszTörlés