![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjroD53BD7-wSyEQCyxMnrd4CDUKxhKeQOq7F3Ir-v787saB7ZxeJ7eUuFHR7_T7Tu55och0MhyVc0aIvZz0jBDJixv0fMjhzTFl7WxckKXQ4bzooHWk5X0TzZXBbApTk-5ILwRju9aiQ/s400/margaritamaskeppen.p.jpg)
A koktélparadicsom „fáim” ontani kezdték a gyümölcsüket, így a közeljövőben szerintem, több paradicsomos étel is előfordul majd a blogomon.
Egy szakajtónyit szedtem a friss, napmeleg, mézédes paradicsomokból. Sajnos a körülbelül a fele megrepedt az utóbbi hetek esőzéseinek köszönhetően. Az éppen maradtakat, azonnal befaltam, egy szál házikolbász, és egy lepénykenyér társaságában. A repedteknek más méltó véget szántam.
A feléből, egy jó bevált receptemet felhasználva, ebédre készítettem egy finom, könnyű, tészta ételt, de vacsorára pizzát kívántam…
Hozzávalók (2db. közepes pizza):
· 3 csésze liszt (2.5dl-es cup)
· szárított élesztő
· olívaolaj
· 2 nagy marék koktélparadicsom
· 1 nagyobb, vagy két közepes mozzarella (bufala)
· friss oregáno
· friss bazsalikom
· só, bors, cukor
Elkészítés:
Először is, elkészítem a szokásos pizzatésztát. Az egy csésze vizet, a három csésze lisztet, három ek. olívaolajat, egy-egy teáskanál sót, és cukrot, és egy tk. szárított élesztőt, a leírt sorrendben a kenyérsütő gépbe pakolom, és a dagasztó-kelesztő programmal, elkészítem a tésztát.
A megkelt tésztát átgyúrom, hogy kimenjen belőle a levegő, majd kétfelé osztom. A tésztát kinyújtom, nem túl vékonyra, de nem is vastagra (kb. 3mm.). Meglocsolom az olívaolajjal, megszórom durva tengeri sóval, és oregáno leveleket tépkedek rá. A koktélparadicsomokat, enyhén megnyomom, hogy szétnyíljanak, és a leve egy része (nem az összes), kifolyjon belőle. Egyenletesen elhelyezem a tészta tetején őket. A mozzarellát, nagyobb darabokra vágom, és azokat is elosztom a pizzán. Pár tekerésnyi borssal ízesítem.
250 fokra előmelegített sütőben, tíz-tizenkét perc alatt készre sütöm.
Mikor kész, kiveszem, egy rácsra teszem hűlni, közben, apróra vágott bazsalikom levelekkel szórom meg. Kész!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGvigDpwZsQS_EQvx3T_lWSbkQcSsFcw62thGr_9sIeO2ncHbR-esdEBh_DMz76z2neTYclnq0zZCTDeyj0qxhC6MAjB06OGvut7pSo9TGqJkdRTua7eJ1-IZR01XLCAiCaiHxkQmz9Q/s400/margaritamaskeppen.jpg)
Egy szakajtónyit szedtem a friss, napmeleg, mézédes paradicsomokból. Sajnos a körülbelül a fele megrepedt az utóbbi hetek esőzéseinek köszönhetően. Az éppen maradtakat, azonnal befaltam, egy szál házikolbász, és egy lepénykenyér társaságában. A repedteknek más méltó véget szántam.
A feléből, egy jó bevált receptemet felhasználva, ebédre készítettem egy finom, könnyű, tészta ételt, de vacsorára pizzát kívántam…
Hozzávalók (2db. közepes pizza):
· 3 csésze liszt (2.5dl-es cup)
· szárított élesztő
· olívaolaj
· 2 nagy marék koktélparadicsom
· 1 nagyobb, vagy két közepes mozzarella (bufala)
· friss oregáno
· friss bazsalikom
· só, bors, cukor
Elkészítés:
Először is, elkészítem a szokásos pizzatésztát. Az egy csésze vizet, a három csésze lisztet, három ek. olívaolajat, egy-egy teáskanál sót, és cukrot, és egy tk. szárított élesztőt, a leírt sorrendben a kenyérsütő gépbe pakolom, és a dagasztó-kelesztő programmal, elkészítem a tésztát.
A megkelt tésztát átgyúrom, hogy kimenjen belőle a levegő, majd kétfelé osztom. A tésztát kinyújtom, nem túl vékonyra, de nem is vastagra (kb. 3mm.). Meglocsolom az olívaolajjal, megszórom durva tengeri sóval, és oregáno leveleket tépkedek rá. A koktélparadicsomokat, enyhén megnyomom, hogy szétnyíljanak, és a leve egy része (nem az összes), kifolyjon belőle. Egyenletesen elhelyezem a tészta tetején őket. A mozzarellát, nagyobb darabokra vágom, és azokat is elosztom a pizzán. Pár tekerésnyi borssal ízesítem.
250 fokra előmelegített sütőben, tíz-tizenkét perc alatt készre sütöm.
Mikor kész, kiveszem, egy rácsra teszem hűlni, közben, apróra vágott bazsalikom levelekkel szórom meg. Kész!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGvigDpwZsQS_EQvx3T_lWSbkQcSsFcw62thGr_9sIeO2ncHbR-esdEBh_DMz76z2neTYclnq0zZCTDeyj0qxhC6MAjB06OGvut7pSo9TGqJkdRTua7eJ1-IZR01XLCAiCaiHxkQmz9Q/s400/margaritamaskeppen.jpg)
Azt hiszem, nem utoljára sütöttem ilyen pizzát. Gyors és egyszerű, és nem utolsósorban rendkívül finom. A sütés közben megolvadó sajt, összekeveredik a paradicsom kisülő levével, és az olívaolajjal, így alkotnak egy enyhén folyós, szószt a pizza tetején, amibe aztán, miután kivettük a sütőből, a rászórt bazsalikom levelek szépen belesüllyednek, és így egy eszméletlen finom pizza-szószt kapunk.
A teraszon üldögélve, a már elviselhető esti hőmérsékletben, falatoztuk a pizzát, közben üde, gyümölcsös, Olasz rozébort iszogattunk hozzá.
A teraszon üldögélve, a már elviselhető esti hőmérsékletben, falatoztuk a pizzát, közben üde, gyümölcsös, Olasz rozébort iszogattunk hozzá.
Úgy látom a gombás rizottó nem kerül fel, pedig arról tudnék objektív véleményt közölni. Beleolvasgattuk a blogodba, nagyon sok mindent ki szeretnénk próbálni, ( ez egy pozitív kritika).
VálaszTörlésÜdv, T-Boar!
helló t-boar!:))
VálaszTörlésnemsokára bekerül az is.
Nagyon guszti ez a pizza.
VálaszTörlésHány dl-es a csésze?
Üdv. Marcsi
marcsi
VálaszTörlés"hagyományos" cup méret. kb. 2 és fél dl. kössz a kérdést, be is teszem a posztba, lehet, hogy másoknak sem egyértelmű:))
Szia, Toma!
VálaszTörlésBocs hogy megint a rizottóval jövök, de ma elkövettem egyet. A te instrukcióid alapján készült, a családnak ízlett, még a válogatós fiamnak is. Szóval teljes siker!
Üdv, T-Boar.
na, ennek igazán örülök:)))
VálaszTörlés