Keresés a blogban

Mirepoix / soffritto – zöldségkeverék alap, ragukhoz


Mirepoix (Fr. ejtsd: mírpoá), olaszul soffritto. Ez egy zöldségekből álló keverék, ami az alapja szinte minden ragunak, legyen az Francia, Angol, vagy Olasz recept.
Baromi egyszerű, egyenlő arányban tartalmaz sárgarépát, zellerszárat, póréhagymát, és vöröshagymát.
Attól függően, hogy a ragunkat milyen hosszú ideig főzzük, különböző méretűre készíthetjük. Kis kockákra, közepesre, vagy nagyobb darabokra.
Az összetevők azonban mindig azonos méretűek legyenek.
A kész zöldségkeveréket, adagonként lefagyaszthatjuk.

Hozzávalók:
· 4-5 db sárgarépa
· 1 csomag zellerszár (5 szál)
· 2 szál póréhagyma
· 4 fej hagyma


Mirepoix felhasználásával készült ételek pl:
Burgundi marharagú – boef bourgignon
Pulykahús tonhalszósszal

Elkészítési idő: 30 perc
Költségek: 900 Ft.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!