Keresés a blogban

Gasztroblogok, linkek


Gasztronómiai és közéleti blog és egyben a Magyar Gasztronómiai Egyesület honlapjaként is szolgál. Receptek, technikák, gasztrokúltúra, csúcsgasztronómia... 
Gabojsza blogja, nagyszerű receptekkel a magyar, erdélyi és nemzetközi konyhából egyaránt. Ezen kívül, a receptek mellett, élvezetes beszámolók gasztronómiai eseményekről versenyekről is...
Francia kulinária és bisztrókonyha a legmagasabb fokon, jól megírt receptekkel, fantasztikus képekkel. 
Egy Bankokban felnőtt, San Franciscóban élő kínai nő blogol. Profi gasztronómiai szakíró, szakácskönyv szerző és foodie. Különleges receptek, úti-beszámolók és gasztroélmények (angol nyelvű)...
Mautner Zsófi, - gasztronómiai szakíró, szakácskönyv szerző, a magyar "gasztro-ősblogger" - blogja. Különleges receptek a nagyvilágból, élvezetes interjúk, leírások gasztro-utakról és élményekről...
chocolate & zucchini
Clotilde, egy angolul író párizsi hölgy blogja. Egyike a legrégebb óta működő gasztroblogoknak, étterem és szakácskönyv ajánlókkal, és persze remek receptekkel friss, helyi és egészséges hozzávalókból, de nem csak csoki és cukkini (angol nyelvű)...
Mamma pompás receptjei az olasz konyhából magyarul. Cucina Italiana...
David Lebovitz párizsban élő csokimániás amerikai ex-séf, blogger, négy nagy sikerű könyv szerzője, aki mindent tud a csokoládéról (angol nyelvű)...
Olasz konyha mesterfokon. Vrábel Krisztina szép fotókkal illusztrált gasztroblogja, remek receptekkel, az olasz konyha szerelmeseinek kötelező...
Az egyik leismertebb és leglátogatottabb gasztronómia a portál ami magába foglalja a Gourmet és a Bon Appetit magazinokat. Megszámlálhatatlan recept a világ minden tájáról (angol nyelvű)... 
. Égigérő paszuly
A Gourmet studió egyik alapítójának, Mindennapi Mannának a blogja, pompás receptekkel finom alapanyagokból...
Zsidó konyha a legfelsőbb szinteken. "Hétköznap sietős, szombaton kóser", szól a blog szlogenje, ebben a szellemben készülnek Eszter szép fotókkal illusztrált remek receptjei friss, helyi alapanyagokból szívből, lélekkel...
Ha három szenvedélyes gourmet és gasztroblogger összeáll, hogy otthoni körülmények között megostromolják a csúcsgasztronómiát, abból csak valami jó dolog sülhet ki. A Gourmet stúdió, az egyik legjobb újonnan indult blog, elképesztő receptekkel igazi ínyenc fogásokkal...
A Gourmet studió egyik alapítójának blogja, mottója a "Csak hús van aztán meg desszert" mindent elmond, az oldal tele van férfias, karakteres ételekkel...
. Kísérleti konyha
Beatbull Németországból, Erlangenből írja rendkívűl igényes és kifinomult ételeinek receptjeit. Blogja szó szerint igazi kísérleti konyha, receptjei pontosak és érthetőek, a csúcsgasztronómia rajongóinak kötelező...
. Lila füge
Lila füge mottója "gasztronómia bolondulásig". Blogján jelen vannak a legfinomabb desszertek és remek húsételek egyaránt, lehet válogatni... 
. Limara péksége
Limara a kenyerek és kelt tészták jedi-mestere! Blogján a legkülönfélébb és legváltozatosabb péksütemények kenyerek, lepények kipróbált receptjei megtalálhatók. Pontos és alapos leírás segíti az olvasót, alapmű minden kenyérszeretőnek és gourmet-nek...
. Lorien konyhai partizán
Lorien, az ízek mestere. Különös érzékkel keveri a különféle zamatokat, alapanyagokat. Emellett a receptjei jól megírtak, könnyen követhetők, az ételei egyszerre rusztikusak és kifinomultak...
Malackaraj
Malackaraj mottója "jobban főzünk mint anyánk, jobban iszunk mint apánk és a zsír még mindig összeköt". Gasztronómiai és közéleti blog szórakoztatóan megírva, néhol brutálisan őszinte és odavág, és ha nem tetszik, "feletetnek a disznókkal". Minden ami gasztro, receptek, technikák, tesztek, sztorik...
. Pasta e basta
Mamma és Gabah közös tésztablogja. Olaszországból szeretettel...
. tejbegríz
Starfokker, a fiatal de profi blogger, remek receptjei finomra hangoltak és jól átgondoltak, sok tudásról és szenvedélyről árulkodnak...
.  Tavola In Piazza
Olasz kulinária Gabbahtól, Olaszországból. Receptjei autentikusak és remekül megírtak, mindenkinek ajánlom aki úgy rajong az olasz konyháért mint én...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!