Keresés a blogban

Sajtos sörtésztában sült csirkemell csíkok


Válság vagy a hó vége nem is tudom, de bizony kisebb gondot okozott a hétvégi menü elkészítése, mert alig akadt otthon valami. Egy egész csirkemell, némi sajt, krumpli stb... ebből kellett egy négyszemélyes vasárnapi ebéd főfogását összehozni (a leves már megvolt). Ha kevés alapanyag áll a rendelkezésünkre, valamit trükközni kell. A hús legjobb „szaporítási” módja, amellett/ahelyett hogy sok köretet adunk hozzá, ha csíkokra vágjuk és valami tartalmasabb panírban sütjük ki. Ezt tettem én is.

Hozzávalók:

. egy nagyobb, egész csirkemell
. 1 tojás (bio)
. egy doboz sör
. liszt
. 5 dkg. parmezán
. 5 dkg. füstölt parenyica
. 1 ek. aprított friss kakukkfű
. só, bors

Elkészítés:

1. Egy keverőtálba egy csésze (cup=2,4 dl.) lisztet szórok, ráütöm egy tojás sárgáját, sózom, borsozom, majd annyi sört öntök hozzá, hogy egy sűrű palacsintatésztaszerűséget kapjak.
2. Belekeverem az apróra vágott kakukkfüvet, a frissen reszelt sajtokat, és beleforgatom a keményre felvert tojásfehérjéket.
3. A csirkemelleket kicsontozom, lebőrözöm (ezek mennek a fagyasztóba, később alaplé lesz belőlük), a húst a rostjaira merőlegesen ujjnyi csíkokra vágom.
4. A húsokat sózom borsozom, majd lisztbe forgatom.
5. Egy mély serpenyőben olajat forrósítok, a húsokat a masszába mártom, és a forró olajban, aranybarnára sütöm úgy 2-3 perc alatt. A kisült csirkemellet papírtörlőre szedve tálalásig félreteszem.















Egy kiló burgonyából, tejjel-vajjal, könnyű és habos krumplipürét készítek a csirkemellekhez, majd ezzel, és egy-két méretes csemegeuborkával tálalom.
A sörtésztában sült csirkemellet csak frissen elkészítve érdemes enni, melegítve nem az igazi.
Finom ízletes-sajtos panírban sült omlós puha hús. Ennél nem kell többet írnom, ennyivel el is intézném az étel leírását...
Egy pohár chardonnay-t kortyoltam mellé, ezt ajánlanám nektek is.

Elkészítési idő: 45 perc
Költségek: 290 Ft. /adag
Bor:

3 megjegyzés:

  1. Névtelen20:02

    Ma elkészítettem ezt a fogást ebédre, kivéve a sajtot, mert azt elfelejtettem venni. A krumplipürét is a Tőled csent zelleres dúsítással készítettem. Nagyon jól sikerült, köszöni öttagú családja nevében: egyboszorka

    VálaszTörlés
  2. Gondolom az ehetőség érdekében kihagytad az 1 ek. kakukkfüvet:DD

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!