Keresés a blogban

Mozzarellás csirkemell, tejszínes kukoricával


Az egyik szomszédomtól kaptam jó pár cső friss csemegekukoricát ami kertjében termett. Annyira zsenge, tejes és édes volt, hogy kettőt csak úgy nyersen mindjárt el is rágcsáltam, a többit, három híján (több nem fért a lábosba) meg megfőztem hagyományos módon sós vízben és finom francia vajjal megkenve meg is ettem mindet.
A maradék három cső hasznosításán gondolkodtam, mikor eszembe jutott, hogy régóta ki akarom próbálni a tejszínes kukoricát. A hűtőben volt még csirkemell, így hát vacsorára meg is volt a menü.


Hozzávalók (2 személyre):

. 3 cső csemegekukorica
. 1 egész csirkemell
. 1 db. buffala mozzarella sajt
. 2 dl. tejszín
. friss kakukkfű, rozmaring és zsálya
. 2-3 szál újhagyma
. vaj
. parmezán
. só, bors

Elkészítés:

1. Az apróra vágott újhagymát egy kanál vajon egy serpenyőben üvegesre pirítom.
2. A kukorica csövekről egy éles késsel levágom a szemeket, majd a serpenyőbe szórom és két percig a hagymás vajon párolom közepes hőfokon, közben sózom, borsozom.
3. Hozzáadom a tejszínt, elkeverem és a hőfokot lejjebb véve lassan főzöm a tejszínt kb. 20 percig, vagy amíg krémesen megpuhul a kukoricaszemek belseje.
4. A zöldfűszereket apróra vágom (kb. 2 ek.) és a felét hozzáadom a kukoricához.
5. Mikor a kukorica megfőtt, egy fél maréknyi parmezánnal megszórom és egy darab hideg vajat adok hozzá, majd a serpenyőt mozgatva szépen elkeverem.
6. Közben a csirkemellet kifilézem (a csontot félreteszem alapléhez), lebőrözöm, majd oldalról megvágva megnyitom a hússzeleteket, hogy egy nagyjából mindenhol egyforma vastag szeleteim legyenek. Folpackkal letakarom, és egy sodrófával kissé megütögetem, meggörgetem, hogy egyenletes vastagságú legyen mindenhol.
7. Sózom, borsozom, és forró serpenyőben kevés vajon elősütöm mindkét oldalát.
8. Az elősütött hús szeleteket megszórom a maradék zöldfűszer-keverékkel, beborítom a vékony szeletekre vágott mozzarellával, és egy sütőlapon a sütőbe tolom a legfelső polcra. Grillfokozaton sütöm 8 percig, míg a sajt megpirul a tetején.

Tálaláskor a hús mellé köretként kínáljuk a tejszínes kukoricát. Ízesíthetjük friss zöldfűszerekkel vagy parmezánforgácsokkal.
Gyorsan és könnyen elkészíthető, ízletes és laktató étel. A finom krémes, édes kukorica remekül egészíti ki a buffala mozzarella karakteres zamatával felturbózott szaftos csirkehúst.
Francia, barrique érlelésű száraz chardonney-t bontottam mellé...

Elkészítési idő: 40 perc
Költségek: kb. 1400 Ft./adag
Bor: 1290 Ft. - Metro

3 megjegyzés:

  1. A csirkemell nem a fő kedvencem, kivétel így:-))))

    VálaszTörlés
  2. Ez borzasztóan finom !
    Nagyon szeretem a kreatív embereket.
    Megőrülök a napi rutin szerint étkezéstől...de ez valami....más

    VálaszTörlés
  3. Nagyon fincsi! Tiszta vendéglői volt: ízes, finom, laktató. Igaz, én főztem hozzá rizst is. Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!