Keresés a blogban

Na végre! - az első paradicsomok...


Sajnos az idén kis késéssel sikerült csak a magokat elvetni és a palántákat kiültetni. Két hetet csúsztam a tavalyihoz képest. Ráadásul a tavaszi, kora nyári időjárás sem kedvezett a fejlődésnek, így csak mostanra értek be az első paradicsomok. Persze a sárga körte paradicsom hozta az elsőket, szokás szerint. Egy maréknyi kis sárga „körte” lett a zsákmányom, amit azonnal, még napmelegen befaltam egy szelet vajas kenyérrel lekísérve.

Már nagyon vártam ezt a napot mert régóta vágytam egy kis paradicsomízre. Mióta magam termesztem a paradicsomot nem veszem/eszem meg sem a bolti sem piaci paradicsomot, így meg kell várnom míg eljön a szezonja, csak akkor juthatok hozzá ehhez a finomsághoz. Cserébe viszont nem kell a minőségeben és ízben semmi kompromisszumot kötnöm, valódi zamatos, napsütésben és tőn érett paradicsomokat ehetek.

Hamarosan beindulnak a dolgok és akkor a tövek ontani fogják a remek érett gyümölcsöket. Jelenleg hat félét termesztek, a „sárga körtealakút”, az óriási zamatos „bolgár góliátot”, „ökörszív paradicsomot” ami még új a kertemben és idén próbálom ki először, a „marmande” ami már sokszor bizonyított az intenzív ízével, a klasszikus „san marzano” amiből pompás szószok készülnek és még egy új fajta, amit muskotály küvétől kaptam és a magos tasakon csak ennyi állt „RAF”. Ez az utolsó egyenlőre teljesen zsákbamacska még, alig várom, hogy mi lesz belőle...
Úgy számolom még egy hét, és onnantól már semmi nem menti meg a blog olvasóit az egymást követő paradicsomos receptektől. :)

4 megjegyzés:

  1. Névtelen10:55

    szió

    gyakran olvasom a blogodat, nagyon tetszik, de az angol bemutatkozó szöveg kicsit bántja a szemem, mind nyelvtanilag, mind stilisztikailag. szívesen átírom neked, ha szeretnéd.

    VálaszTörlés
  2. nagyon köszönöm a felajánlást, de már az indulásnál az volt a koncepció, hogy ez a blog teljes egészben az én tudásomat és tapasztalataimat tükrözze. ez vonatkozik a receptekre/főzésre, a blog dizájnjára, a bejegyzések stílusára, és mindezekhez hozzátartozik a közepes angoltudásom is...:) azért köszi az észrevételt, ha majd ha lesz egy kis időm átfésülöm a szöveget

    VálaszTörlés
  3. ha rajtam és Küvén keresztül a szigetmonostori Horváthné Erzsi ökörszív paradicsom magja jutott el hozzád bizton nem fogsz csalódni.
    amúgy ne kasserold magad, az angol szöveg szerint kurva messze vagy a középfokú angol nyelvtudástól.

    VálaszTörlés
  4. Ez a paradicsom vetítés lenyűgöző! Szomorú hogy az átlag háziasszony csak a "lédúsat" és a "lucullust" ismeri. Pedig az adottságok nagyon kedvezőek itt nálunk!

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!