Ez megint csak egy villámgyors, egyszerű tésztaétel. A receptet dolce vita oldalán olvastam, és adaptáltam a saját „számíze” szerint. Egy gyors ebédnek/vacsorának ideális ez a finom tészta. Érdemes kipróbálni...
Hozzávalók (2 személyre):
· 250 g. tagliatelle tészta
· 6-7 ek. házi készítésű zsemlemorzsa
· 5-6 szardellafilé
· 4 gerezd fokhagyma
· egy csokor friss petrezselyem
· 2 ek. fenyőmag
· 4 dkg frissen reszelt pecorino sajt
· olívaolaj
Elkészítés:
1. Felteszek egy nagy lábos vizet forrni, a tésztához.
2. Egy nagyobb serpenyőben olajat melegítek, és rászórom a zsemlemorzsát, az apróra vágott fokhagymát, és a szardellát.
3. Az egészet aranybarnára pirítom, majd hozzákeverem az aprított petrezselymet.
4. Közben a felforrt lobogó sós vízbe teszem a tésztát, és a csomagoláson megadott ideig főzöm, (al dentére).
5. Közben, egy száraz serpenyőben megpirítom halvány barnára a fenyőmagot, majd félreteszem hűlni.
6. A kifőtt tésztát, a zsemlemorzsára szedem, és elkeverem, hogy mindenhol bevonja a finom pirított morzsa.
7. A fenyőmagot mozsárban kissé megtöröm, és elkeverem a reszelt pecorino sajttal. Ezzel szórom meg a tészta tetejét.
Tálalás, tippek:
Rögtön, frissen elkészítve tálalom a tésztát, a tetejét megszórva a fenyőmagos pecorinoval, és egy kis petrezselyemmel.
Elképesztően finom, ez a tészta! A pirított zsemlemorzsa, a szardella és fokhagyma aromájával együtt, a friss petrezselyem üde harsogó „zöld zamatával”, és hozzá a pecorino sajt nagyszerű íze a fenyőmag pörkölt diósságával…
Mőcsényi Zöldveltelinit bontottam hozzá.
Elkészítési idő: 25 perc
Költségek: kb. 400 Ft./adag
Bor: 1100 Ft. - Metro
Hozzávalók (2 személyre):
· 250 g. tagliatelle tészta
· 6-7 ek. házi készítésű zsemlemorzsa
· 5-6 szardellafilé
· 4 gerezd fokhagyma
· egy csokor friss petrezselyem
· 2 ek. fenyőmag
· 4 dkg frissen reszelt pecorino sajt
· olívaolaj
Elkészítés:
1. Felteszek egy nagy lábos vizet forrni, a tésztához.
2. Egy nagyobb serpenyőben olajat melegítek, és rászórom a zsemlemorzsát, az apróra vágott fokhagymát, és a szardellát.
3. Az egészet aranybarnára pirítom, majd hozzákeverem az aprított petrezselymet.
4. Közben a felforrt lobogó sós vízbe teszem a tésztát, és a csomagoláson megadott ideig főzöm, (al dentére).
5. Közben, egy száraz serpenyőben megpirítom halvány barnára a fenyőmagot, majd félreteszem hűlni.
6. A kifőtt tésztát, a zsemlemorzsára szedem, és elkeverem, hogy mindenhol bevonja a finom pirított morzsa.
7. A fenyőmagot mozsárban kissé megtöröm, és elkeverem a reszelt pecorino sajttal. Ezzel szórom meg a tészta tetejét.
Tálalás, tippek:
Rögtön, frissen elkészítve tálalom a tésztát, a tetejét megszórva a fenyőmagos pecorinoval, és egy kis petrezselyemmel.
Elképesztően finom, ez a tészta! A pirított zsemlemorzsa, a szardella és fokhagyma aromájával együtt, a friss petrezselyem üde harsogó „zöld zamatával”, és hozzá a pecorino sajt nagyszerű íze a fenyőmag pörkölt diósságával…
Mőcsényi Zöldveltelinit bontottam hozzá.
Elkészítési idő: 25 perc
Költségek: kb. 400 Ft./adag
Bor: 1100 Ft. - Metro
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése