Keresés a blogban

Gofrit sütöttem…


Vagy goffrit? Ez nem igazán eldöntött kérdés, legalább annyian írják így, mint úgy. Na mindegy!
Valahogy eszembe jutott, hogy már évek óta nem sütöttem gofrit, így megkértem anyámat, ássa elő valahonnan a kamrája mélyéről a gofrisütőjét.
Előző nap készítettem hozzá egy nagy adag csokis-mogyorós krémet, így már csak a gofrit kellet megsütnöm.
Természetesen mint mindig, ha ilyesmiről van szó, Dan Lepardot, és a „Szakácsok könyvét” hívtam segítségül.


Hozzávalók (kb. 15 db.-hoz):

· 25 dkg. liszt
· 10 dkg. porcukor
· 2 zacskó sütőpor (12g./db.)
· 4 tojás (a fehérje, és sárgája szétválasztva)
· 3 ½ dl. tej
· 15 dkg vaj
· 1 ek. vaníliakivonat
· csipet só


Elkészítés:

1. A lisztet, a porcukrot, és a sütőport egy nagy keverőtálba szitálom.
2. A tojásokat szétválasztom, és a sárgáját felverem. Egy csipet sóval ízesítem, és alaposan elkeverem a tejjel.
3. Hozzáöntöm a liszthez a tej-tojás keveréket, és simára keverem.
4. A vajat felolvasztom, és a masszához keverem, a vaníliakivonattal együtt.
5. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, a tésztába forgatom.
6. A gofrisütőt bekapcsolom, és a sütő leírása szerint, megsütöm a gofrikat.


Tálalás, tippek:

A gofrikat megkenem a „nutellával”, meglocsolom az áfonyaöntettel, és egy adag frissen felvert tejszínhabot halmozok a tetejére.
A gofrit ehetjük friss gyümölcsökkel, és tejszínhabbal is…

Elkészítési idő: 40 perc
Költségek: összesen kb. 800 Ft.

3 megjegyzés:

  1. Szépek lettek!!
    Nagyon hasonló aránnyal sütöm én is-viszonylag sok tojással-szerintem is így a finom!!!
    (A sütőformám is ugyanilyen:)) )

    VálaszTörlés
  2. Én is ebből a könyvből sütöm és fontos hogy igazi vajat használjunk, szerintem.

    VálaszTörlés
  3. én már az összes pacsintafélét a szakácsok könyve receptjei szerint készítem, annyira beválltak:))

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!