Vagy goffrit? Ez nem igazán eldöntött kérdés, legalább annyian írják így, mint úgy. Na mindegy!
Valahogy eszembe jutott, hogy már évek óta nem sütöttem gofrit, így megkértem anyámat, ássa elő valahonnan a kamrája mélyéről a gofrisütőjét.
Előző nap készítettem hozzá egy nagy adag csokis-mogyorós krémet, így már csak a gofrit kellet megsütnöm.
Természetesen mint mindig, ha ilyesmiről van szó, Dan Lepardot, és a „Szakácsok könyvét” hívtam segítségül.
Hozzávalók (kb. 15 db.-hoz):
· 25 dkg. liszt
· 10 dkg. porcukor
· 2 zacskó sütőpor (12g./db.)
· 4 tojás (a fehérje, és sárgája szétválasztva)
· 3 ½ dl. tej
· 15 dkg vaj
· 1 ek. vaníliakivonat
· csipet só
Elkészítés:
1. A lisztet, a porcukrot, és a sütőport egy nagy keverőtálba szitálom.
2. A tojásokat szétválasztom, és a sárgáját felverem. Egy csipet sóval ízesítem, és alaposan elkeverem a tejjel.
3. Hozzáöntöm a liszthez a tej-tojás keveréket, és simára keverem.
4. A vajat felolvasztom, és a masszához keverem, a vaníliakivonattal együtt.
5. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, a tésztába forgatom.
6. A gofrisütőt bekapcsolom, és a sütő leírása szerint, megsütöm a gofrikat.
Tálalás, tippek:
A gofrikat megkenem a „nutellával”, meglocsolom az áfonyaöntettel, és egy adag frissen felvert tejszínhabot halmozok a tetejére.
A gofrit ehetjük friss gyümölcsökkel, és tejszínhabbal is…
Elkészítési idő: 40 perc
Költségek: összesen kb. 800 Ft.
Szépek lettek!!
VálaszTörlésNagyon hasonló aránnyal sütöm én is-viszonylag sok tojással-szerintem is így a finom!!!
(A sütőformám is ugyanilyen:)) )
Én is ebből a könyvből sütöm és fontos hogy igazi vajat használjunk, szerintem.
VálaszTörlésén már az összes pacsintafélét a szakácsok könyve receptjei szerint készítem, annyira beválltak:))
VálaszTörlés