Keresés a blogban

Villámgyors tésztakaják VI. – Spagetti tonhalas-paradicsomos szósszal

Megint egy villámgyors tésztaétel, és megint Giorgio Locatelli. Tőle vettem ugyanis ezt a receptet. Régóta, és sokszor készítek tonhalas, paradicsomos tésztát, és számtalan variációját ismerem, és most a Locatelli féle változaton volt a sor.
Egyszerű, finom, és rendkívül gyorsan elkészülő étel. Gyorsabb elkészíteni, mint elolvasni a receptjét…



Hozzávalók (2 személyre):
· 250g. spagetti tészta
· 2 doboz konzerv tonhal, Calvo v. Rio mare (2x80g)
· 2-3 ek. kapribogyó
· 4 szardellafilé
· 3-4 gerezd fokhagyma
· 2-3 db hámozott egész konzervparadicsom
· száraz fehérbor
· 5 ek. extraszűz olívaolaj
· só, bors

Előkészületek:
A fokhagymát vékonyan felszeletelem. A paradicsomot felvágom, kicsorgatom a levét, és a húsát felkockázom. Tonhalkonzervet felnyitom, és a levét leöntöm.

Elkészítés:
1. Felteszem egy nagy lábosban, a tészta főzővizét forrni.
2. Közben, egy nagyobb serpenyőben, közepes fokozaton, elkezdem melegíteni az olívaolajat, és benne a fokhagymákat.
3. Hozzáadom a szardellafiléket. Mikor a szardella elolvadt az olajban és a fokhagyma is kezd pirulni, beledobom a kapribogyókat, egy kicsit pirítom, majd hozzáadom a tonhalat is.
5. Felöntöm egy fél pohár borral (egy-másfél deci) és a serpenyőt folyamatosan mozgatva (nem keverem, mert a tonhal nagyon szétesik), addig forralom, míg az alkohol el nem párolog belőle.
6. Közben a víz felforrt, megsózom, beleteszem a tésztát, és nyolc percig főzöm (al dente-re).
7. A szószhoz hozzáadom a paradicsomot, sózom, borsozom, és alacsony fokozaton lassan párolom, míg a tészta meg nem fő.
8. A kifőtt tésztát a szószra szedem, összeforgatom a tésztát a szósszal, és kész.





















Tippek, tálalás:
A szószhoz adhatunk a végén friss petrezselymet, vagy bazsalikomot is. Sajtot erre a tésztára nem tennék, de aki igényli, tehet rá egy kis Pecorinot.
Ez a tészta étel, csak frissen elkészítve az igazi, ráadásul, olyan gyorsan készen van, hogy semmi nem is indokolja, hogy előre dolgozzunk.
Ne sajnáljuk a drágább, jobb minőségű tonhalkonzervet ebből az ételből. Legjobb a rio mare, vagy a calvo. Az mindegy, hogy olajban, vagy saját lében eltett, bár én többnyire az utóbbit használom.

Egy palack Il Caprino Orvietot bontottam hozzá, ami egy remek olasz (umbriai) száraz fehérbor, üde savakkal, citrusos illattal, aromával, ami szépen harmonizált az étellel. Főzéshez is ezt használtam…

Elkészítési idő: 25 perc
Költségek: 380 Ft./adag
Bor: 658 Ft. (Metro) best buy!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!