Megint egy villámgyors tésztaétel, és megint Giorgio Locatelli. Tőle vettem ugyanis ezt a receptet. Régóta, és sokszor készítek tonhalas, paradicsomos tésztát, és számtalan variációját ismerem, és most a Locatelli féle változaton volt a sor.
Egyszerű, finom, és rendkívül gyorsan elkészülő étel. Gyorsabb elkészíteni, mint elolvasni a receptjét…
Hozzávalók (2 személyre):
· 250g. spagetti tészta
· 2 doboz konzerv tonhal, Calvo v. Rio mare (2x80g)
· 2-3 ek. kapribogyó
· 4 szardellafilé
· 3-4 gerezd fokhagyma
· 2-3 db hámozott egész konzervparadicsom
· száraz fehérbor
· 5 ek. extraszűz olívaolaj
· só, bors
Előkészületek:
A fokhagymát vékonyan felszeletelem. A paradicsomot felvágom, kicsorgatom a levét, és a húsát felkockázom. Tonhalkonzervet felnyitom, és a levét leöntöm.
Elkészítés:
1. Felteszem egy nagy lábosban, a tészta főzővizét forrni.
2. Közben, egy nagyobb serpenyőben, közepes fokozaton, elkezdem melegíteni az olívaolajat, és benne a fokhagymákat.
Egyszerű, finom, és rendkívül gyorsan elkészülő étel. Gyorsabb elkészíteni, mint elolvasni a receptjét…
Hozzávalók (2 személyre):
· 250g. spagetti tészta
· 2 doboz konzerv tonhal, Calvo v. Rio mare (2x80g)
· 2-3 ek. kapribogyó
· 4 szardellafilé
· 3-4 gerezd fokhagyma
· 2-3 db hámozott egész konzervparadicsom
· száraz fehérbor
· 5 ek. extraszűz olívaolaj
· só, bors
Előkészületek:
A fokhagymát vékonyan felszeletelem. A paradicsomot felvágom, kicsorgatom a levét, és a húsát felkockázom. Tonhalkonzervet felnyitom, és a levét leöntöm.
Elkészítés:
1. Felteszem egy nagy lábosban, a tészta főzővizét forrni.
2. Közben, egy nagyobb serpenyőben, közepes fokozaton, elkezdem melegíteni az olívaolajat, és benne a fokhagymákat.
3. Hozzáadom a szardellafiléket. Mikor a szardella elolvadt az olajban és a fokhagyma is kezd pirulni, beledobom a kapribogyókat, egy kicsit pirítom, majd hozzáadom a tonhalat is.
5. Felöntöm egy fél pohár borral (egy-másfél deci) és a serpenyőt folyamatosan mozgatva (nem keverem, mert a tonhal nagyon szétesik), addig forralom, míg az alkohol el nem párolog belőle.
6. Közben a víz felforrt, megsózom, beleteszem a tésztát, és nyolc percig főzöm (al dente-re).
7. A szószhoz hozzáadom a paradicsomot, sózom, borsozom, és alacsony fokozaton lassan párolom, míg a tészta meg nem fő.
8. A kifőtt tésztát a szószra szedem, összeforgatom a tésztát a szósszal, és kész.
6. Közben a víz felforrt, megsózom, beleteszem a tésztát, és nyolc percig főzöm (al dente-re).
7. A szószhoz hozzáadom a paradicsomot, sózom, borsozom, és alacsony fokozaton lassan párolom, míg a tészta meg nem fő.
8. A kifőtt tésztát a szószra szedem, összeforgatom a tésztát a szósszal, és kész.
Tippek, tálalás:
A szószhoz adhatunk a végén friss petrezselymet, vagy bazsalikomot is. Sajtot erre a tésztára nem tennék, de aki igényli, tehet rá egy kis Pecorinot.
Ez a tészta étel, csak frissen elkészítve az igazi, ráadásul, olyan gyorsan készen van, hogy semmi nem is indokolja, hogy előre dolgozzunk.
Ne sajnáljuk a drágább, jobb minőségű tonhalkonzervet ebből az ételből. Legjobb a rio mare, vagy a calvo. Az mindegy, hogy olajban, vagy saját lében eltett, bár én többnyire az utóbbit használom.
Egy palack Il Caprino Orvietot bontottam hozzá, ami egy remek olasz (umbriai) száraz fehérbor, üde savakkal, citrusos illattal, aromával, ami szépen harmonizált az étellel. Főzéshez is ezt használtam…
Elkészítési idő: 25 perc
Költségek: 380 Ft./adag
Bor: 658 Ft. (Metro) best buy!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése