![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-LOCzu8UmC-Btu5tZOI084pRzu9AKnr_mpX0w6YtMYkOxMUZb8JesJtgYLqG7dfBvaMwKHhlL_e5mVpHrcdRdvHzfcEkHcPtL1oF4x7kIXtyHxmHx7GvbxcCJs8vtV9boiH444wUnQt4/s400/rntottcamamber.-(9).jpg)
De mint minden ilyen ételt, ezt is lehet másként, egy kicsit igényesebben, jobban elkészíteni.
Az egyik, amivel javíthatunk, az alapanyag. Ne az előrecsomagolt sajátmárkás, és pláne ne az előre panírozott-fagyasztott Camabert-t vegyük, hanem a sajtpultnál vegyük meg a jobb minőségű kimért sajtot. A másik, a hagyományos köret helyett, készítsünk hozzá például, görög tepsis krumplit. A szokásos áfonyalekvárból, pedig főzzünk egy egyszerű, de finom szószt. Ennyi kell csak…
Hozzávalók:
· 1 db 25 dkg-os Camabert vagy Brie sajt
· 2 tojás
· liszt
· Panírmorzsa (zsemlemorzsa házi)
· 1 kg burgonya (sütéshez való)
· 1 citrom
· egy-két ág friss rozmaring
· só, bors, csillagánizs
· áfonya dzsem
· vörösbor
Előkészületek:
A krumplit megpucolom, és nagyobb hasábokra vágom, öt percre előfőzöm. A tojásokat felverem. A rozmaringot felaprítom, a citromot négybe vágom.
Elkészítem az áfonyaszószt. Fél üveg (20 dkg) áfonyalekvárt egy forralóedénybe borítok, egy csipet durvára tört borsot szórok rá, egy csillagánizst dobok mellé, és egy pohár (1.5-2 dl) vörösborral felöntöm. Addig forralom, míg az alkohol elpárolog belőle, és felére besűrűsödik. Hagyom kihűlni.
Elkészítés:
A Camambert sajtot négybe, vagy nyolcba vágom, és bepanírozom. Lisztbe, tojásba, morzsába, mártom, aztán megint a tojásba, és megint a morzsába, azaz, dupla panírt alkalmazok, hogy sütés közben ne folyjon ki a sajt belőle.
Egy nagyobb tepsibe beledobálom a krumplikat, meglocsolom bőven olívaolajjal, rászórom a rozmaringot, megszórom durvára tört borssal és durva tengeri sóval. Alaposan összerázom, hogy mindenhol bevonja a fűszer és az olaj, ráfacsarom a citrom levét, és a citromokat is a burgonyák közé dobom.
A 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 40-50 percre.
Közben, egy serpenyőben bőséges mennyiségű olajat melegítek, közepesnél erősebb fokozaton (ha van konyhai hőmérő, 180 fokra melegítsük az olajat), és a panírozott sajtokat kisütöm benne. Papírtörlővel bélelt tálra teszem, és tálalásig melegen tartom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrUd_sy966I0JuKzKTIUo5j7aMkM1b0rbsjr48vC3WVr-n-ryHSFUPQQR5CR8HJjqXl0y3MpcI3KBjyG8qj9-WgIlpgPZP8kkvESXhL3IHFPVvNpBrZQwvNC5kw0aGnDZVvSgqP1pKrWk/s400/rntottcamamber..jpg)
Tippek, tálalás:
A sajt sütésekor, vigyázzunk a forgatásnál, nehogy megsérüljön a panír, mert kifolyik belőle a sajt (a képen látszik, hogy nekem az egyik kilyukadt, és a kifolyt sajt, rá is tapadt a többi külsejére:)). Legjobb, ha kosárban sütjük és az olaj bőven ellepi.
Egy szép adag tepsis krumpli mellé, tegyünk egy, vagy két cikkely rántott sajtot, és az áfonyaszósszal együtt tálaljuk.
A rántott sajtot, és a burgonyát is csak frissen elkészítve együk. Melegíteni nem jó.
Sütés előtt, a panírozott sajtokat, negyed órára fagyasztóba tehetjük, hogy megkeményedjen, így biztos, hogy nem fog a belseje kifolyni, csak éppen megolvad, mire a panír megsül.
Ehhez a rántott Camamberthez, és az áfonyaszószhoz, kitűnően illik ez a görögös tepsi krumpli, a maga citromos-rozmaringos, friss zamatával.
Egy palack villányi Kékoportót (Portugieser) érdemes bontani az étel mellé (és ez mehet a szószba is)…
Elkészítési idő: másfél óra
Költségek: kb. 290 Ft/adag
A sajt sütésekor, vigyázzunk a forgatásnál, nehogy megsérüljön a panír, mert kifolyik belőle a sajt (a képen látszik, hogy nekem az egyik kilyukadt, és a kifolyt sajt, rá is tapadt a többi külsejére:)). Legjobb, ha kosárban sütjük és az olaj bőven ellepi.
Egy szép adag tepsis krumpli mellé, tegyünk egy, vagy két cikkely rántott sajtot, és az áfonyaszósszal együtt tálaljuk.
A rántott sajtot, és a burgonyát is csak frissen elkészítve együk. Melegíteni nem jó.
Sütés előtt, a panírozott sajtokat, negyed órára fagyasztóba tehetjük, hogy megkeményedjen, így biztos, hogy nem fog a belseje kifolyni, csak éppen megolvad, mire a panír megsül.
Ehhez a rántott Camamberthez, és az áfonyaszószhoz, kitűnően illik ez a görögös tepsi krumpli, a maga citromos-rozmaringos, friss zamatával.
Egy palack villányi Kékoportót (Portugieser) érdemes bontani az étel mellé (és ez mehet a szószba is)…
Elkészítési idő: másfél óra
Költségek: kb. 290 Ft/adag
Bor: kb. 1300 Ft.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése