Keresés a blogban

Gyorsan majonézt!

7 megjegyzés:

  1. hogy nem futott össze?

    VálaszTörlés
  2. Majonézt soha nem mertem csinálni, mert a nő ismerőseim azon siránkoztak hogy ilyen nehéz, meg olyan nehéz, aztán szemtanúja is voltam néhány sikertelen kísérletnek. Tavaly volt szerencsém egy étteremben dolgozni, ahol a beszállítók 1x elfelejtették kihozni a megrendelt majonézt. Kérdeztem az egyik kollégámat, hogy most akkor mi lesz, erre mondta hogy majd ő csinál. Volt olyan konyhai "robotgépünk", ami inkább csak aprításra volt, az alján forgott egy penge. Az egyik fele fentebb volt, a másik fele meg lentebb. Ő is mindent beledobált, bekapcsolta, aztán nemsokára kész is lett. Akkor ott hirtelen elgondolkodtam, hogyha ennyire egyszerű, akkor sokan miért rinyálnak hogy nehéz elkészíteni és miért rontják el, ha lehet könnyen is csinálni, elsőre jól.

    :)

    VálaszTörlés
  3. Vandor7616:08

    A hozzávalók, ha valaki számára nem lenne egyértelmű :
    - 1 tojás
    - 1 tk mustár
    - néhány csepp citromlé
    - só, bors
    - kb. 1/4 liter olaj
    Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű

    VálaszTörlés
  4. Nekem folyós lett. Az íze jó, de amolyan tej állagú. Vajon mi nem stimmelt? A fentiek szerint csináltam, a fenti eszközzel.

    VálaszTörlés
  5. tsibe
    nem tudom. lehet, hogy a turmixod nem elég gyors, vagy a tojás nem volt friss... szerintem próbáld meg mégegyszer. nem olyan drága a hozzávaló, hogy ne lenne érdemes újracsinálni:)

    VálaszTörlés
  6. Megint megcsináltam, tökéletes lett. :) Talán először nem volt minden hozzávaló szobahőmérsékletű. Köszönet!

    VálaszTörlés
  7. Ez érdekes, eddig én a tojásfehérjét nem raktam bele a majonzébe, csak a sárgáját. Lehet, hogy a fehérje jelenléte miatt nem fut össze és habosabb is?

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!