Keresés a blogban

Pappardelle tészta koktélparadicsommal és rukkolával



Beérett egy nagyobb adag a sárga körtealakú koktélparadicsomokból ezért e köré terveztem meg a vacsorát. Gondoltam valami könnyű nyári tésztaételt főzök. Ehhez jól jött még az a kétmaréknyi rukkola is amit még szedtem.
Nem volt kedvem most ebben a nagy melegben tésztát gyúrni, nyújtani stb... szárított meg nem az igazi egy ilyen friss sugohoz/mártáshoz amit kitaláltam, ezért a hűtőben lelt friss lasagne lapokból vágtam pappardellét, azaz széles szalagmetéltet (1,5-2 cm. Széles. Lásd a képen).



Hozzávalók (2 személyre):

. fél csomag lasagne lap (friss, kb. 25 dkg.)
. 30 dkg koktélparadicsom
. két nagy maréknyi friss rukkola
. 2-3 gerezd fokhagyma
. 1 chili
. olívaolaj
. só, bors
. 2 ek. Frissen reszelt parmezán

Elkészítés:

1. Felteszek egy nagy fazék vizet forrni és mikor lobog, megsózom és beleteszem a tésztát.
2. Egy nagy serpenyőben (vagy wokban) 2-3 ek. olívaolajat forrósítok, közepesnél erősebb lángon, és a hajszálvékony szeletekre vágott fokhagymát megdinsztelem benne.
3. Hozzáadom a koktélparadicsomokat és a serpenyőt rázogatva sütni, pirítani kezdem.
Közben néhány szemet szétnyomkodok a fakanállal, hogy levet eresszen és elkeveredjen az olajjal így adva a mártás alapját. Sózom, borsozom és megszórom az apróra vágott chilivel.
4. Rászedem a mártásra a közben kifőtt tésztát és a rukkola leveleket. Megszórom a parmezánnal és a serpenyőt mozgatva összekeverem a tésztát a mártással. Fakanállal már nem keverem lehetőség szerint, hogy ne törjön össze minden paradicsom.5. Amint a rukkola levelek kissé összeesnek és a sugo is elkeveredett a tésztával, azonnal, forrón tálalom.














Tálaláskor adhatunk mellé még parmezánt, de szerintem nem szükséges. Tálaljuk előmelegített tányérokon, hogy ne hűljön ki idő előtt a tészta.
Nagyon gyors, friss és üde étel! Az finom édes koktélparadicsom, chili és a csípősen borsos rukkola jól egészítik ki egymást és remekül ízesítik a tésztát...
Egy könnyű kékfrankos ehhez is jó választás lehet de mostanában, ebben a nagy melegben, én szinte mindenhez hideg cidert/almabort iszom.

Elkészítési idő: 25 perc
Költségek: kb. 370 Ft./adag
Bor: 399 Ft. Cider - Lidl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!