.jpg)
Hozzávalók:
· 4 db. Nagyobb csirkemell
· 10 dkg liszt
· 1 tojás
· 1 üveg könnyű, nem túl keserű világos sör
· 80 dkg. Burgonya
· 5 dkg vaj
· 1-2 dl. Tej
· 1 gerezd fokhagyma
· só, bors, csirke-fűszerkeverék, szerecsendió
· száraz sherry
· olaj a sütéshez

Előkészületek:
A csirkemell kisebbik felét levágom, a nagyobbik felét, srégen vágva, kettészelem, hogy nagyjából egyforma vastagságú szeletet kapjak. Megsózom, borsozom, hozzáadom a préselt fokhagymát, a fűszerkeveréket, meglocsolom egy kis száraz sherryvel, egy kevés olajat öntök rá, átforgatom az egészet, letakarom, és félreteszem pácolódni egy kis időre.
Elkészítem a sörtésztát. A lisztet elkeverem a tojás sárgájával, és annyi sörrel, hogy egy sűrű palacsintatészta-szerűséget kapjak. Óvatosan hozzákeverem a keményre felvert tojásfehérjét. Negyed órára félreteszem pihenni.
A krumplit megpucolom, és felteszem főni, bő sós vízben.
Elkészítés:
A puhára főtt burgonyát leszűröm, egy villával áttöröm, hozzáadom a vajat és egy kis tejet, sózom, borsozom, egy fél szerecsendiót reszelek rá, és simára keverem. Letakarva félreteszem.
Egy mély serpenyőt megtöltök étolajjal, úgy egy ujjnyira, és felhevítem, közepesnél erősebb lángon. A hús szeleteket megmerítem a sörtésztában, és a forró olajba teszem és többször megforgatva, aranybarnára sütöm.
Tálalás:
Már többször is ajánlottam a mőcsényi zöldveltelinit, ehhez is remek választás, bátran ajánlom.
Nem is olyan rossz ötlet holnapra!
VálaszTörlésHiányolom a pácból a savanyú komponenst. Szerintem kevés lime vagy citrom kellene bele. A krumplipüréről pedig annnyit, hogy én csak 1o-15 percig főzőm a kockákat, utána pedig széttöröm, pürésítem. Sokkal jobb az íze, ha nincs teljesen megfőzve.
a száraz sherryben szerintem van annyi savasság, ami meglazítja a hús rostjait, ha amiatt hiányolod. én legtöbbször fehérborral, vagy sherryvel pácolom, csak ritkán citrommal (kerti sütéskor).
VálaszTörlésa krumlipüréhez álltalában héjában főzőm a kolompért, csak most ebben az esetben nem így tettem, mert már kicsit fonnyatka volt:)))