Keresés a blogban

Hot dog


Az utóbbi napokban nem igen volt időm posztot írni, ílyenkor jól jönnek az ehhez hasonló „töltelékanyagok” amik piszkozatként ott lapulnak a blogomban a bejegyzések között.
Jó tudom, egy hot dog nem a gasztronómia csúcsa, még csak nem is az alapja! De néha az ember megkíván ilyesmit is, lásd még: Hamburger - sajtburger. Abszolút ellene vagyok a „junk foodnak” de néha én is nehéz szívvel megyek el, az általában nagy áruházak bejáratainál álló, „amerikai hot dog”-os standok mellet. De mindenre van megoldás, ezt is el lehet készíteni otthon úgy, hogy a magamfajta „gasztrosznob” is élvezettel befalhassa…


Hozzávalók (4 db.-hoz):
· 4 db. bécsi virsli (prémium minőség, min. 80% hústartalommal)
· 4 db. baguette vagy hot dog kifli
· 2 fej hagyma
· 1 fej saláta
· 1 kisebb jégcsapretek (elhagyható)
· liszt
· só
· étolaj (napraforgó, vagy szőlőmagolaj)
· olívaolaj
· málnaecet vagy vörösborecet
· ízlés szerint: mustár, ketchup, vagy torma

A baguettet a Lidlben vettem. Négy darabos, félig elősütött, jó minőségű termék, „E” számok nélkül. Mostanában gyakran használom ezt szendvicsekhez, pirítóshoz...
A virslit (Dulano), szintén ott vettem, német készítmény 80%-os hústartalommal, nem műbeles.


Elkészítés:
1. Először a hagymát készítem el. A vöröshagymát nem túl apróra feldarabolom, sózom, megszórom lisztel, majd egy szitába öntve, lerázom róla a felesleges lisztet.
2. Egy serpenyőbe étolajat öntök, és nagylángon aranybarnára sütöm benne a hagymát, majd egy papírtörlővel bélelt szitába teszem.
3. A virslit, hidegvízbe teszem, ezután forrásig melegítem. Forrás után egy-két perccel, kiveszem a virsliket a vízből, és lecsepegtetem.
4. Közben, a salátát megmosom, centrifugázom, és egy salátás tálba tépkedem.
5. A jégcsapretket, a reszelő nagyobb lyukán lereszelem, és a salátához adom.
Megspriccelem egy kis málnaecettel, meg egy kis olívaolajjal, és lazán összeforgatom a salátát.
6. A frissen sült, de már kihűlt baguettet, a hosszabik felén bevágom, de nem vágom át. Megtömöm a salátával, beleteszek egy virslit, megkenem a mustárral (vagy ketchuppal, tormával…), és végül megszórom a ropogós sülthagymával.

A maradék salátát, tálalom a hot dog mellé. Természetesen, a virsli mellé, a hot dogba valókat szabadon variálhatjuk, az egyéni ízlésünknek megfelelően.
A hot dog legjobb kísérője, egy nagy pohár hideg pilseni sör…

Elkészítés idő: 35 perc
Költségek: kb. 260 Ft./db.

2 megjegyzés:

  1. Szia Toma!

    Nem vagyok kötözködős, bár az első hozzászólásom az lesz:) csak egy kis javítás: nem tudom, hogy csak én tudom rosszul, de amit Te akartál írni, szerinte az "junk food", mert a junkie a szlengben drogost jelent...
    üdv,i

    VálaszTörlés
  2. nem is vettem észre, hogy elírtam:) igazad van, javítom. köszi!

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!