Ez egy nagyon egyszerű és praktikus alternatíva, a boltban kapható, borzalmas ízű, sokszor dohos „zsemlemorzsával” szemben.
Nem írok mennyiséget, mert álltalába mindig annyit csinálok, amennyit el is használok. Persze el is lehet tenni, egy légmentesen záródó csatos üvegbe.
A maradék kenyeret, vagy zsemlét ( legjobb, a saját sütésű), egy napig, egy vászonzsákban hagyom szikkadni. Ezután, levágom a héját, (ez fontos, mert az már egyszer „megégett” és sütéskor rosszízű lesz) kisebb kockára vágom, egy tepsibe szórom, és a hatvan fokosra melegített sütőbe (az ajtaját résnyire nyitva hagyom) teszem száradni, egy-másfél órára.
Ezután egy robotgépben (cutter), felaprítom, nem túl finomra, hogy egy kicsit rusztikusan darabos legyen.
Tipp:
Ha a morzsát egy kevés reszelt parmezánnal elkeverjük, rendkívül finom panírt kaphatunk. De akár zöldfűszereket vagy sült bacon darabokat is keverhetünk bele.
A kész morzsát tartsuk légmentesen záródó dobozban vagy csatos dunsztosüvegben.
A kész morzsát tartsuk légmentesen záródó dobozban vagy csatos dunsztosüvegben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése