Keresés a blogban

Panírmorzsa

Ez egy nagyon egyszerű és praktikus alternatíva, a boltban kapható, borzalmas ízű, sokszor dohos „zsemlemorzsával” szemben.
Nem írok mennyiséget, mert álltalába mindig annyit csinálok, amennyit el is használok. Persze el is lehet tenni, egy légmentesen záródó csatos üvegbe.

























A maradék kenyeret, vagy zsemlét ( legjobb, a saját sütésű), egy napig, egy vászonzsákban hagyom szikkadni. Ezután, levágom a héját, (ez fontos, mert az már egyszer „megégett” és sütéskor rosszízű lesz) kisebb kockára vágom, egy tepsibe szórom, és a hatvan fokosra melegített sütőbe (az ajtaját résnyire nyitva hagyom) teszem száradni, egy-másfél órára.
Ezután egy robotgépben (cutter), felaprítom, nem túl finomra, hogy egy kicsit rusztikusan darabos legyen.

Tipp:
Ha a morzsát egy kevés reszelt parmezánnal elkeverjük, rendkívül finom panírt kaphatunk. De akár zöldfűszereket vagy sült bacon darabokat is keverhetünk bele.
A kész morzsát tartsuk légmentesen záródó dobozban vagy csatos dunsztosüvegben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!