Keresés a blogban

Palacsinta-por házilag (pancake alap)

Ebből a fajta házi palacsinta-porból mindig tartok otthon, mert így egyszerűen és gyorsan összedobhatok reggelire vagy desszertnek egy amerikai palacsintát (pancake)...

Hozzávalók:

. 60 dkg liszt
. 5 dkg. sütőpor
. 5 dkg porcukor
. 2 tk. szódabikarbóna
.1 tk. só

A fent leírtakat egy keverőtálba szitálom, összekeverem, és egy légmentesen záródó csatos üvegbe töltöm. Így eláll hónapokig.

Felhasználása:
A palacsintához, ebből a porból egy bögrével (cup=2,4 dl.) beleöntök egy keverőtálba, ráöntök egy bögre tejet, ráütök egy tanyasi tojást, egy evőkanálnyi olvasztott vajat, vagy olajat keverek hozzá és kész a palacsintatészta.
Felhasználás előtt érdemes negyed órát pihentetni.

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!