Ezt a vacsorát egy kis maradék sült édeskömény és sült lazac felhasználásával készítettem, de persze frissen is elkészíthetőek a hozzávalók. Érdemes kipróbálni mert ez egy igazán remek étel...
Hozzávalók (két személyre):
. 15 dkg-os sült lazacszelet
. 15 dkg. száraz penne tészta
. 2 dl. bazsalikomos paradicsomszósz (lehet olasz passata)
. egy csészényi a maradék sült édesköményből
. olívaolaj
. só, bors
. friss bazsalikom
. joghurt vagy tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
1. Felteszem a vizet forralni és megfőzöm benne a penne tésztát.
2. Közben egy serpenyőbe teszem az édesköményt és pirítani kezdem, majd mikor megpirult kissé, hozzáadom a paradicsomszószt és közepes hőfokon főzöm tovább 5-6 percet.
3. Sózom borsozom, majd belemorzsolom kézzel a sült lazac húsát és hozzáadom a csíkokra vágott ropogós bőrét és a közben kifőtt tésztát is, majd óvatosan elkeverem, vigyázva ne törjön nagyon össze a lazac húsa.
4. Egy tálalótálra öntöm a tésztát, három-négy kanálnyi joghurtot pöttyentek rá és megszórom friss kaporral.
Gyors, könnyű és finom vacsora. Remek fogás maradékokból.
Egy pohár kadarkát vagy könnyű kékfrankost ajánlok ehhez a fogáshoz.
Elkészítési idő: 20 perc
Költségek: kb. 400 Ft./adag
Energiatartalom: 570 Kcal./adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése