Keresés a blogban

Céklasaláta kecskesajttal


Ez egy faék egyszerűségű étel. Kiadós és tápláló, kevés hozzávalóból megvan. Fontos, hogy jó minőségű alapanyagokat használjunk hozzá. Ha lehet bio vagy saját termesztésű céklát, friss, könnyen morzsolható görög „feta jellegű” kecskesajtot és friss újhagymát vegyünk.
Fejenként egy nagyobb céklát, két szál újhagymát és 10 dkg. kecskesajtot számoljunk.
A céklát megfőzöm, hagyom langyosra hűlni és meghámozom. Feldarabolom és egy keverőtálba teszem, sózom borsozom.

Az újhagymát felkarikázom (zöld részéből félreteszek a tálaláshoz) és hozzákeverem a céklához.
Az öntetet egy rész balzsamecetből, és három rész extraszűz olívaolajból, csipetnyi sóval, borssal és egy tk. akácmézzel kikeverem, majd a salátához adom.
Egy adag céklasalátát tányérra szedek, a tetejére morzsolom a sajtot, megszórom a hagyma zöldjével, meglocsolom még egy kevés olívaolajjal és tálalom.

Száraz serpenyőben megpirított graham kenyeret adok mellé, amit enyhén bedörzsölök fokhagymával.
A cékla édeskés föld íze remekül harmonizál a kecskesajt sósságával.

6 megjegyzés:

  1. A "faék", vagy ahogy én ismerem a "raklap" egyszerűségű ételek a legjobbak. Ez is az! Tökéletes!

    És a "faék", nálunk még "ruhafogas" is...:)

    VálaszTörlés
  2. miért kokszosítod a kenyeret?:)

    VálaszTörlés
  3. nincs az annyira kokszosítva, szép barnára lett pirítva. csak a fotó egy kicsit csal:) nem akartam vakuzni, így egy kissé sötét lett a háttér...

    VálaszTörlés
  4. Próbáld ki a céklát sütve is! A földíz még jobban előjön.

    VálaszTörlés
  5. Szia Toma, kérlek szépen nézz be hozzám, ide, http://garffyka.blogspot.com/2009/10/kornyezettudatos-vasarlo-vagy.html
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  6. bajmóczy
    kipróbáltam már, a blogomon is fent van egy sült céklás recept:)

    garffyka
    köszi, átnéztem:) igyekszem eleget tenni a kérésnek:))

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!