Keresés a blogban

Natúr borjúszelet

A frissen elkészített alma-cukkini chutnayhoz kerestem valami ételt, hogy kipróbálhassam hogy sikerült. Találtam a hűtőben pár szelet borjúhúst, amiből remek natúr szeletet készíthettem, ami viszont remekül illik a chutneyhoz.
Ez egy baromi egyszerű kaja, lényege a jó minőségű és friss alapanyag, ettől lesz nagyszerű étel.
Hozzávalók:

. borjúhús (comb v. borjúdió)
. ghí-tisztított vaj (v. vaj és olívaolaj keveréke)
. 1 friss rozmaring ág
. 1 gerezd fokhagyma
. száraz fehérbor
. liszt
. só, bors

Elkészítés:

1. A borjúhús szeleteket enyhén kiklopfolom, mindkét oldalát sózom, borsozom, majd egy kevés lisztben megforgatom.
2. Egy nagyobb serpenyőben egy evőkanálnyi ghít forrósítok, amibe beledobom a rozmaring ágat és a kés lapjával megroppantott fokhagyma gerezdet. Pirítom, hogy a zsiradék átvegye az ízeket. 3. A húsról lerázom a felesleges lisztet, és a forró ghíbe helyezem. Mindkét oldalát hirtelen megpirítom, majd lejjebb kapcsolom a tűzhelyet közepesnél nagyobb fokozatra (kerámialap 6/9). 4. Ezután felöntöm fél-egy deci fehérborral, és mikor az alkohol elforr belőle, lefedem, lejjebb kapcsolom közepesnél kisebb fokozatra (4/9), és tíz percig párolom. Kész!


















Tálaláskor, személyenként két-három szeletet veszek, meglocsolom a serpenyőben maradt fűszeres ghível/vajjal, és egy adag alma-cukkini chutneyt szedek mellé. Hozzá frissen sütött grissinit adok.
Ezt az ételt csak frissen elkészítve ajánlom.
Finom zsenge borjúhús, amit átjárt a rozmaringos vaj íze, hozzá a remek édes-savanyú alma csatni, együtt egy egyszerű de mégis pompás ételt alkotnak. Érdemes kipróbálni.
Chilei chardonnayt bontottam az ételhez, a főzéshez is azt használtam...

Elkészítési idő: 30 perc
Költségek: -
Bor: 890 Ft. - Lidl

1 megjegyzés:

  1. Nah, látom, hogy ez is elfogyott, tehát gondolom finom volt. :D
    Ez az almás chutney felkeltette az érdeklődésemet. Megyek, megnézem azt is!

    VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!