A frissen elkészített alma-cukkini chutnayhoz kerestem valami ételt, hogy kipróbálhassam hogy sikerült. Találtam a hűtőben pár szelet borjúhúst, amiből remek natúr szeletet készíthettem, ami viszont remekül illik a chutneyhoz.
Ez egy baromi egyszerű kaja, lényege a jó minőségű és friss alapanyag, ettől lesz nagyszerű étel.
Hozzávalók:
. borjúhús (comb v. borjúdió)
. ghí-tisztított vaj (v. vaj és olívaolaj keveréke)
. 1 friss rozmaring ág
. 1 gerezd fokhagyma
. száraz fehérbor
. liszt
. só, bors
Elkészítés:
1. A borjúhús szeleteket enyhén kiklopfolom, mindkét oldalát sózom, borsozom, majd egy kevés lisztben megforgatom.
2. Egy nagyobb serpenyőben egy evőkanálnyi ghít forrósítok, amibe beledobom a rozmaring ágat és a kés lapjával megroppantott fokhagyma gerezdet. Pirítom, hogy a zsiradék átvegye az ízeket. 3. A húsról lerázom a felesleges lisztet, és a forró ghíbe helyezem. Mindkét oldalát hirtelen megpirítom, majd lejjebb kapcsolom a tűzhelyet közepesnél nagyobb fokozatra (kerámialap 6/9). 4. Ezután felöntöm fél-egy deci fehérborral, és mikor az alkohol elforr belőle, lefedem, lejjebb kapcsolom közepesnél kisebb fokozatra (4/9), és tíz percig párolom. Kész!
Tálaláskor, személyenként két-három szeletet veszek, meglocsolom a serpenyőben maradt fűszeres ghível/vajjal, és egy adag alma-cukkini chutneyt szedek mellé. Hozzá frissen sütött grissinit adok.
Ezt az ételt csak frissen elkészítve ajánlom.
Finom zsenge borjúhús, amit átjárt a rozmaringos vaj íze, hozzá a remek édes-savanyú alma csatni, együtt egy egyszerű de mégis pompás ételt alkotnak. Érdemes kipróbálni.
Chilei chardonnayt bontottam az ételhez, a főzéshez is azt használtam...
Elkészítési idő: 30 perc
Költségek: -
Bor: 890 Ft. - Lidl
Ez egy baromi egyszerű kaja, lényege a jó minőségű és friss alapanyag, ettől lesz nagyszerű étel.
Hozzávalók:
. borjúhús (comb v. borjúdió)
. ghí-tisztított vaj (v. vaj és olívaolaj keveréke)
. 1 friss rozmaring ág
. 1 gerezd fokhagyma
. száraz fehérbor
. liszt
. só, bors
Elkészítés:
1. A borjúhús szeleteket enyhén kiklopfolom, mindkét oldalát sózom, borsozom, majd egy kevés lisztben megforgatom.
2. Egy nagyobb serpenyőben egy evőkanálnyi ghít forrósítok, amibe beledobom a rozmaring ágat és a kés lapjával megroppantott fokhagyma gerezdet. Pirítom, hogy a zsiradék átvegye az ízeket. 3. A húsról lerázom a felesleges lisztet, és a forró ghíbe helyezem. Mindkét oldalát hirtelen megpirítom, majd lejjebb kapcsolom a tűzhelyet közepesnél nagyobb fokozatra (kerámialap 6/9). 4. Ezután felöntöm fél-egy deci fehérborral, és mikor az alkohol elforr belőle, lefedem, lejjebb kapcsolom közepesnél kisebb fokozatra (4/9), és tíz percig párolom. Kész!
Tálaláskor, személyenként két-három szeletet veszek, meglocsolom a serpenyőben maradt fűszeres ghível/vajjal, és egy adag alma-cukkini chutneyt szedek mellé. Hozzá frissen sütött grissinit adok.
Ezt az ételt csak frissen elkészítve ajánlom.
Finom zsenge borjúhús, amit átjárt a rozmaringos vaj íze, hozzá a remek édes-savanyú alma csatni, együtt egy egyszerű de mégis pompás ételt alkotnak. Érdemes kipróbálni.
Chilei chardonnayt bontottam az ételhez, a főzéshez is azt használtam...
Elkészítési idő: 30 perc
Költségek: -
Bor: 890 Ft. - Lidl
Nah, látom, hogy ez is elfogyott, tehát gondolom finom volt. :D
VálaszTörlésEz az almás chutney felkeltette az érdeklődésemet. Megyek, megnézem azt is!