Keresés a blogban

Fügelekvár


Nabakker! Itt az asztalomon három kiló füge! A természet még osztja az anyagot. Mostanra azért kicsit elegem lett a befőzésből de mivel imádom fügelekvárt, muszáj volt megcsinálnom.

A három kilónyi feldarabolt fügéhez egy kiló cukrot, két citrom levét és reszelt héját adtam, majd két és fél-három órán át főztem lassú tűzön, gyakori keverés mellet. A vége felé, ami darab nem főtt szét arra rásegítettem kicsit a botmixerrel. Üvegekbe töltöttem, majd fejtetőre állítva eltettem egy takaróba csavarva...
Kb. két és fél liter lekvár lett ebből a mennyiségből.
Részletesebb leírást a lekvárfőzésről a zöldparadicsom lekvár poszton olvashatsz!

3 megjegyzés:

 1. Hú, én meg nem kapok egy szem fügét sem sehol. Minden piacot és zöldségest végigjártam és híre-hamva.
  Mit meg nem adnék egy falat friss fügéért!
  Ja, és csak helyeselni tudok: a fügelekvár a legjobb!

  VálaszTörlés
 2. szamóca
  az az igazság, hogy piacon még én sem láttam. talán azért mert nagyon kényes a szállítása, és leszedés után csak kis ideig tartható, hamar megbuggyan. utóérlelni meg nem lehet.
  szerencsére nekem terem a kertemben, és környéken is nagyon sok fügefa van. a pécsi klíma meg kedvez neki, nyár közepétől késő őszig folyamatosan érik...

  VálaszTörlés
 3. Ha nem felejted el nyárig: minden teletöltött üveg tetejére helyezz egy vékony szelet citromot.Nem fogod megbánni! (én a lekvárba nem teszek sem citromhéjat,sem citromlevet)

  VálaszTörlés

rólam/about me

Nem vagyok profi séf csak egy festőművész. Ezen kívül lelkes foodie és amatőr szakács, kinek szenvedélye a gasztronómia. Régi vágyam volt, hogy egyszer majd írok egy szakácskönyvet, de sajnos ez idő nem jött még el. Így helyette elindítottam ezt a blogot amiben megmutathatom a kedvenc receptjeimet, gondolataimat az ételekről, alapanyagokról és főzésről.

I'm not a professional chef just an artist. In addition I'm a foodie and amateur cook who has a passion for gastronomy. I've desired to write a cookbook some day for a long while but unfortunately it hasn't come true yet. I've been writing this blog instead wherein I can show you my favourite recipes and give my ideas about the meals and cooking.

szerzői jogokról

A blogban megjelenő receptekre, írásokra, és fényképekre, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Azokat, a szerző engedélye nélkül, közzétenni tilos!